30 C
Willemstad
• donderdag 25 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Rhuggenaath wil geen verplichtingenstop

HomeMediaCuracaoNieuws | Rhuggenaath wil geen verplichtingenstop

Persbureau Curacao

In totaal moet er op de Curacaose begroting dit jaar nog een gat van 82 miljoen gulden worden gedicht | Persbureau Curacao

Nu een aanwijzing van het College Financieel Toezicht dreigt, doet premier Rhuggenaath in het Antilliaans Dagblad een oproep om geen algehele verplichtingstop in te stellen.

Daarbij mogen er geen nieuwe uitgaven gedaan worden anders dan het hoogst noodzakelijke.

Deskundigen aantrekken of investeringen doen om de economie structureel te verbeteren kosten geld, en die uitgaven wil de regering kunnen doen, zegt Rhuggenaath. Hij hoopt ook dat het CFT oog heeft voor de invloed van de situatie in Venezuela op onze economie. In totaal moet er op de Curacaose begroting dit jaar nog een gat van 82 miljoen gulden worden gedicht.

Bron: CuracaoNieuws

11 reacties

  1. @John Bash: “Maakt op zich niet uit of een ambtenaar politie geengageerd is, als hij het werk maar doet waarvoor hij is aangenomen zonder politieke agenda en idd voldoet aan de functie eisen.”

    Juist!!

    Ik weet niet wat ik vanavond gedronken heb, maar dit zijn al 3 positieve posts achter elkaar.

  2. Maakt op zich niet uit of een ambtenaar politie geengageerd is, als hij het werk maar doet waarvoor hij is aangenomen zonder politieke agenda en idd voldoet aan de functie eisen. Men zou kunnen beginnen om het hele ambtenaren apparaat door te lichten. Voldoe je niet dan is het idd gelegeheid krijgen om wel aan de eisen te voldoen.
    Aanstellen van nieuwe ambtenaren kan het beste uitbesteed worden aan een soort bureau als randstad, die erin gespecialiseerd zijn

  3. @Joep eens.
    Ambtenaren zouden niet politiek geengageerd moeten zijn. Maar dat is nu juist het grote probleem wereldwijd en iets wat je niet zult kunnen uitbannen.
    Wat op Bonaire gebeurt daar ben ik het niet mee eens, het is 1 grote Nederlandse ambtenarenkliek die niets anders doen vanuit Nederland om uitgezonden te worden naar B. Je merkt het direkt op de vluchten Spl-Bon, Mclass volgestouwd met ambtenaren.
    De bittere armoede van de lokale bevolking, de corruptie vergeten zij maar wat al te graag.
    Tragisch wel want het is echt een paradijs. Zelfs Harry Belafonte was er vaak te vinden in de 70er jaren en is de wijk Belnem die hij samen met een zakenpartner ontwikkelde naar hem vernoemd. Medeeigenaar van Klein Bonaire en zijn Calypso song Island in the sun etc etc.

  4. @Joep zegt: “…Politici zullen dan ook een opleiding moeten gaan volgen…”

    Ik ben het volledig met je eens, echter het enige wat politici moeten, is gekozen worden. Een groot nadeel van een democratie.

  5. @ Henk,

    Er is een club van oud-bestuurders van bedrijven (groot en klein) die na hun pensionering zich, tegen een kleine vergoeding, aanbieden aan bedrijven / overheden in nood.
    We zouden eens kunnen beginnen om daar aan te kloppen. Dan praat ik niet over de groot graaiers bankbestuurders, maar gewoon over oud bestuurders van grote familie bedrijven, overheids instellingen (bv defensie, politie etc).

    Vervolgens moet we Barbados volgen en het aanname beleid bij de overheid volledig bij de politiek weghalen. Ambtenaren behoren niet politiek gemotiveerd te zijn, zij moeten voldoen aan de functie eisen en dat moet je door een onafhankelijke partij laten beoordelen. Die partij heeft geen binding met de politiek en is ook niet politiek beinvloedbaar. Op Barbados heeft het prima gewerkt, die zaten met dezelfde problemen als hier.
    Daarnaast volgen we de maatregelen van Bonaire oftewel het hele ambtenaren apparaat wordt in kaart gebracht, functie eisen vastgelegd en daarna wordt iedereen onder de loupe genomen. Voldoe je niet aan de eisen voor jouw functie dan krijg je een jaar om er alsnog aan te voldoen door volgen van cursussen, halen van examens etc. Voldoe je dan nog niet dan wordt er een functie gezocht waar je wel aan kunt voldoen, maar je huidige functie ben je dan kwijt. Uiteindelijk hou je dan een functionerend ambtenaren apparaat over en daar gaat het om.
    Politici zullen dan ook een opleiding moeten gaan volgen, kan niet langer zo zijn dat je zonder opleding, zonder bestuurservaring ineens beslissingsbevoegdheid over tientallen miljoenen kunt krijgen.

  6. Door al die trage overheids regels, die meestal nog uit het jaar nul stammen, versneld aan te passen aan de huidige tijd, kunnen we al wat winnen. Oa de belastingdienst, meo en misscien nog wel meer.
    Maar alles is een ijdele hoop, want Curacao is net als een nederlandse gemeente. Bestuurders en parlementariers zijn van een amateuristisch niveau en zitten er ter meerdere eer en glorie van hunzelf. Ministers geef jullie ambtenaren en elkaar een schop onder kont en toon eindelijk actie. Want door die trage, trage, trage werkwijze komen we nooit vooruit.
    Maar op dit moment is het wel belangrijk om stabiliteit in het bestuur te houden, want weer nieuwe verkiezingen hebben we niets aan.

  7. Kan @JM grotendeels volgen maar misschien weet hij wel een juiste persoon om het eiland uit de ellende te halen.
    Zelf denk ik, met de kanttekening dat R ongeschikt is, dat er eerst een keer stabiliteit in het land moet komen, zodat investeerders weer zin hebben deze kant op te komen.
    Het continue wisselen van regeringen helpt daar zeker niet aan mee, plus dat je de kans loopt met steun van deze achterlijke oppositie dat er weer een soort van pik P opstaat.
    Ik bedoel maar evenmin.

  8. @ Sander,

    Het probleem is inderdaad ‘op wie moet je stemmen’ ! De afgelopen verkiezingen waren het dieptepunt in de politiek van Curacao. Iets van 16 of 17 partijen en er was er niet 1 te vinden die en serieus en nooit corruptie schandalen had meegemaakt.
    Zoiets heb ik in mijn hele leven nog nooit meegemaakt en dan moet je in zulke gevallen simpelweg tot de conclusie komen dat we het niet zelf kunnen. Dan moet je de kennis maar van buiten halen en zet je hen aan het werk.
    Door blijven modderen met criminelen is geen optie, dat mag hopelijk toch wel duidelijk zijn. Straks kijken we weer tegen rentepercentages van 15 % aan, is de overheid meer geld kwijt aan het betalen van rente dan aan zaken die daadwerkelijk nut hebben voor de bevolking ?
    En waarom ?
    Omdat we het niet na kunnen laten om uit de beperkte ruif te blijven jatten. Het is te zot voor woorden.

  9. @Joep,
    weet jij iemand anders in deze slangenkuil?
    kortom: op wie moet ik stemmen bij nieuwe verkiezingen?
    De politiek is hier of corrupt of zijn een stelletje dombo”s.
    dan kies ik maar voor de dombo”s…
    ik wil geen regering met maffia van KdnT of MFK of PS of die trol doe ooit huisarts was.

  10. Het wordt tijd dat Ruggenaath, met zijn clubje amateurs, opstapt. Hij heeft totaal geen idee waar ze mee bezig zijn, blijven maar geld stoppen in bodemloze putten, gaan daarbij ook onverantwoorde risico’s aan (aansprakelijkheid voor nieuwe schulden) en een idee om de economie aan te zwengelen is er ook niet.
    In de tussentijd blijft men, naar goed Antilliaans gebruik, maar geld over de balk gooien via allerlei zinloze reisjes, inhuren van consultants, aanstellen van nitwits als toezichthouder voor het ziekenhuis (waar we inmiddels 200 miljoen over de kosten heen zijn gegaan) en de lijst blijft zich iedere dag aanvullen.
    Begrotingsdiscipline is er niet, hij rekent zichzelf rijk met inkomsten die nog in de nabije toekomst worden gemaakt. Iedere ondernemer weet dat iedere verkoop pas een echte verkoop is op het moment dat deze is betaald. Tot het moment van betalen is het een dubieuze verkoop.
    Maar Ruggenaath en zijn minister van Financiën rekenen vrolijk op een dividend van 32 miljoen van een failliete overheids NV. Hoe krijg je het voor elkaar.

    Daarom beste Ruggenaath, tijd om op te stappen en het stokje over te geven aan personen die wel weten wat ze aan het doen zijn. Het is niet erg dat je momenteel niet weet wat er moet gebeuren, maar zie dat dan ook zelf in en besef dat JIJ niet de juiste persoon bent om dit eiland uit de ellende te halen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties