CuracaoNieuws | RvA negatief over MFK donkere ruiten voorstel

Persbureau Curacao

Zo ziet dat verschil eruit:

De Raad van Advies heeft negatief geadviseerd op het voorstel van de MFK om donkere autoruiten toe te staan in het verkeer. Nu moet er nog 70 procent licht doorheen kunnen, de MFK wil dat terugbrengen tot 40 procent.

Volgens de Raad van Advies moet er eerst onderzoek worden gedaan naar de gevolgen van zo’n maatregel en is het zeer de vraag of het voorstel helpt om het verkeer veiliger te maken.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | RvA negatief over MFK donkere ruiten voorstel

 1. En dan is er natuurlijk nog Constantia (MFK) die veroordeeld is voor meineed omdat haar dienstauto een ongeluk veroorzaakte waarin niet zij achter het stuur zat, zoals ze beweerde, maar haar broer.

  Constantia had toen ook graag getinte ramen gehad.

 2. Schotte wil liever niet met zijn bysides gezien worden, vandaar dit voorstel.

  Ralph Palm en politievoorlichter Huggins ondersteunden Schotte.

 3. Getinte ramen zijn ook zeer handig om huizen en mensen in de gaten te houden. Immers men ziet niet of er iemand aan het koekeloeren is. Ook kan je pistool verborgen houden. Zeer handig voor de MFK stemmer dus!

 4. John Bash

  L*lkoek die argumenten van MFK over veiligheid, gezondheid enzz
  Heeft de RvA zelf geen argumenten om dit voorstel af te keueren?
  Neen dus. Moet weer gemeenschapsgeld aan gespendeerd worden.
  De internationale verordening R43 specificeert bijvoorbeeld een minimale lichtdoorlaat van 75% bij voorruiten en een minimum van 70% voor het glas van voorportieren binnen het gezichtsveld van de bestuurder’
  Hoe donker je autoruiten zijn getint, hoe moeilijker het voor de autobestuurder wordt om te zien. Terwijl je met een neutrale tint tot een bepaald punt, beter zicht krijgt door reducering van schittering en zonlicht, is het na een bepaalde grens te donker waardoor je zicht verminderd wordt.
  Een te donkere tint leidt ook tot andere problemen.
  1.Wanneer er minder licht binnenkomt door de autoramen, kan het zicht verder belemmerd worden. Minder licht betekent een dimmer interieur. Bovendien wordt het zicht slechter in de nacht of tijdens zware weersomstandigheden zoals onweer, sneeuw of hagel.
  2.Slecht zicht voor de voertuigbestuurder betekent een grotere risico op ongelukken, dat levensgevaarlijk kan zijn voor jou, de inzittenden en alle andere dingen die aanwezig zijn. Dit is ook de aanleiding voor het tweede probleem: wetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *