CuracaoNieuws | Schotte gaat crowdfunden om straf te ontlopen

Met video | Persbureau Curacao

Schotte wil niet nog eens drie jaar de bak in…. | Extra

Gerrit Schotte probeert 1,8 miljoen gulden via crowdfunding binnen te halen. Met dat geld wil hij het Openbaar Ministerie betalen, dat datzelfde bedrag van hem af mag pakken.

Heeft hij het geld niet, dan krijgt hij drie jaar cel bovenop de drie jaar die hij nu uitzit. De crowdfunding gaat hand in hand met een videoclip.

Daarin benadrukt Schotte dat hij de 1,8 miljoen niet zelf kan ophoesten. Schotte’s moeder, Maria Ruiz, heeft de pagina aangemaakt. De campagne is 5 dagen oud, maar er is nog niet gestort.

Bron: CuracaoNieuws

25 Reacties op “CuracaoNieuws | Schotte gaat crowdfunden om straf te ontlopen

 1. Echt ongelooflijk hoe deze OPLICHTER maar blijft proberen zijn zakken te vullen!!

 2. Laat God erbuiten, huichelaar.

 3. @EAJ: “…Degenen die op hem hebben gestemd kennen geen Nederlands…” is wel goed Nederlands? Prachtig!

 4. @TruiFrank: te laat. Ik was je voor. Je post sloeg nergens meer op.

 5. Waar zijn toch $ 800.000 gebleven die hij van Corallo zou hebben gekregen? Justitie weet toch de bankrekeningnumers en kan dus saldi en overboekingen traceren? Is er dan geen beslag op gelegd na de uitspraak van de rechter tot ontneming?
  En waar is de opbrengst van zijn “auto-loterijen” naar toe gegaan? Als die loten cash werden betaald dan moet iemand/een onderneming toch verantwoording bij de belastingdienst hebben gedaan? En indien zo, is die opgave plausibel? En indien niet zo, die loterij (stichting?) vervolgen toch?

 6. De lullo. Degenen die op hem hebben gestemd kennen geen Nederlands. Die kunnen nauwelijks lezen en schrijven. Of verwacht hij dat geld van de macamba`s. HiHihihi !!!!

 7. Wat ‘n patser, hoe durft ie. Hele leven zitten 300 mljn gejat van rdk.

 8. Misschien kan La Stiwz zijn auto van bijna anderhalve ton verkopen voor Schotte.

 9. @Lapas: 2 ton? Dat is veel. Schandalig gewoon.

 10. @Brian S: dat is een nepperd.

 11. Schotte kan ook zijn rolex verkopen..

 12. De man rijdt in een Porsche Macan van bijna 2 ton en vraagt het publiek om te doneren.

  Helaas leven we in een land waar genoeg mensen zijn die het aanschaffen van een nieuwe bril of kunstgebit even uitstellen om aan de crowdfunding van Schotte te doneren.

 13. Robbie dos Santos heeft nog wat miljoenen liggen

 14. Vreemd dat een bajesklant nog aan de bedel mag gaan.

 15. Ik vraag me af hoe deze opname is gemaakt! Is dat met toestemming van de gevangenisdirekteur gedaan? Telefoons e.d. mogen de bak niet in!
  Buiten dat, er is vrijheid van meningsuiting maar begrijp niet dat de knipselkrant deze video laat zien. Een veroordeelde die praat als een pastoor en in feite het OM voor schut zet door te beweren dat hij onschuldig is.

 16. Trots op Curaçao

  Zodra hij geld nodig heeft kan hij in de taal Nederlands zijn smeekbede doen. In de rechtbank stond hij erop zijn antwoord te geven in het papiamento. Wat een lozer…. zeepje kan hij krijgen…. 3 jaar extra siert hem..

 17. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 18. Ave Struss

  Gerrit kan goed niet van kwaad onderscheiden. Tig keren heeft hij mensen opgelicht zelfs vrienden, familie, schoonpapa etc. etc. voordat hij in de poltiek stapte. Toen werd het gewoonweg ordinair graaien om zich heen. Zijn geld wasserij draait op volle toeren. Robbie kan niet meer bij de banken storten, Gerritje helpt dan heel graag.., en hij is nu in de bak en kan zich niet voorstellen dat hij terug moet betalen. Hij heeft niets gestolen maar wel zoals hij zelf zegt: geld verdient met commissies als tussenpersoon,en dat is zijn volste recht. Geen greintje scrupule en vooral telkens in het nieuws verschijnen, mensen moeten continue over hem praten. Bij hem bestaat geen negatieve propaganda, maar wel naamsbekendheid. Dat is wat hij nodig heeft bij de eerstvolgende verkiezingen. Dat hij niet op een politieke partij mag verschijnen deert hem niet, hij zal toch op een of ander manier proberen via via, hoe dan ook weer, al is het via marionetten, in de politiek verschijnen. Hij heeft grof geld geroken en gedraagd net een hongerige wolf dat bloed heeft geroken.
  God bescherme ons.

 19. Deze mensen kennen geen schaamte, zag advocate Da Costa Gomez naast Cooper en Janga op de persconferentie zitten, dat zij niet van zich zelf walgt is onbegrijpelijk.

 20. Misschien wil familie van der Dijs het voor hem betalen? Of moet de simpele en eenvoudige pueblo burger het voor hem betalen van hun bescheiden inkomen.

 21. Dat gaat naar Den Bosch toe onze lieve Gerritje 2x
  Maar wie gaat dat betalen voor onze lieve Gerritje
  Maar wie gaat dat betalen .

 22. Roy Rogers

  Geritje neem dit van mij aan, nu is het de tijd daar aangebroken om je ware vrienden zoals: Pik Pisas, Jacintha Constantia, Carolina, je dikke vriend Charlie bolo Cooper en tumbna zanger Gibi Doran te leren kennen.
  Dankzij jouw, verdienen deze partij genoten allemaal ang 13.000,– per maand.
  Geen van allen hebben tot nu toe (na vijf dagen dat mama Ruiz dit filmpje heeft aangemaakt) geen dubbeltje jouw richting uitgegeven.
  Zie maar brother, van je vrienden moet je het maar hebben.

 23. Gelukkig heeft zijn achterban geen geld. als ze al voor een t shirt op hem stemmen zegt dat genoeg.
  Hij heeft zijn achterban zo dom gehouden zodat ze ook nooit geld zullen verdienen. (behalve dat ze alles bij elkaar stelen).
  Te zielig voor woorden dat deze moordenaar zo veel lef heeft om dit te doen,
  na alles wat hij het Eiland al heeft gekost en aangedaan.
  Levenslang opsluiten.
  P.s wanneer gaat zijn zielige cicely nou eens vastgezet worden? plaats genoeg tussen de vreemdelingen.

 24. Joep Meloen

  Schaamteloos !

  Dit figuur is echt alle beschaafdheid voorbij.
  Nee, Gekke Gerrit ! Dit geld is inderdaad niet gestolen van de overheid, dit geld heb je ontvangen van Corallo in ruil voor diensten die Corallo gunstig gezind waren.
  Waar is dat geld gebleven ? Heb je het al uitgegeven ? Jammer dan, gewoon lappen, net zoals iedereen dat moet doen die illegaal geld heeft ontvangen.

  Wellicht kun je binnenkort bij je vriendje, Norbert George, aankloppen. Die is gaan meeliften op het werk van SMOC en hoopt binnenkort ettelijke miljoenen te ontvangen.

 25. Als de 1.8 miljoen vervolgens als inkosten worden gerekend, komt er nog een fiskale aanslag van 832500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *