CuracaoNieuws | Slagingspercentage rijexamen laag

Persbureau Curacao

Slagingspercentage rijexamen laag

Slechts 57 procent van de rijexamenkandidaten slaagt in één keer. Volgens het Bureau Rijbewijzen komt dat onder andere door de slechte kwaliteit rijlessen die worden gegeven.

Een groot deel van de kandidaten krijgt les van instructeurs die geen papieren hebben. Volgens de wet is dat ook niet nodig. Rijinstructeur is een vrij beroep op Curaçao.

Bron: CuracaoNieuws

7 Reacties op “CuracaoNieuws | Slagingspercentage rijexamen laag

 1. @Trui, ja nagenoeg exact, want het is niet exact.

  Heb alleen naar het grafiekje gekeken en niets gelezen.
  Voor jouw heb ik dat nu wel even gedaan en het is slagingspercentage in Nederland was exact 52,5%. Althans, nagenoeg exact 52,5%. Het kan namelijk tussen vanaf 52,45% tot 52,55% liggen.

  Voorts is het nagenoeg exact, daar kleinere rijscholen niet zijn meegenomen in het onderzoek.

  Vandaar, nogmaals, nagenoeg exact.

 2. Nagenoeg exact, La Stiwz?

 3. In Nederland is dit nagenoeg exact hetzelfde. Alleen zijn de examens daar een beetje (veel) zwaarder.

 4. Je blijf lachen op deze klip .
  Ik vind 57 procent nog vrij hoog , gezien hoe gereden wordt .

 5. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Waarom hier focussen op de Haïtianen, wanneer een zeer groot deel van de YdK ook totaal geen verkeersinzicht hebben. Naast het feit dat ze het verkeer niet snappen zijn ze vaak ook nog eens bezig met alles behalve het besturen van een auto. Facebooken, telefoneren, eten, drinken, make up of haar doen en in sommige gevallen zelfs slapen bij een stoplicht.
  Het gevolg is wel dat ik extra moet betalen voor mijn autoverzekering, omdat veel van deze idioten de ene na de andere aanrijding veroorzaken. Op zo’n klein eiland is het aantal aanrijdingen gerust absurd hoog te noemen.

  Maar ja, ook hier heeft deze regering (en voorgaande regeringen) geen idee hoe ze dit moeten verbeteren.
  How about opleidingen voor rij-instructeurs en aanvullende cursussen voor veroorzakers van ongevallen en personen die laten zien dat ze geen verkeersinzicht hebben.
  Wellicht dat we dan wat minder ongelukken op de weg gaan zien en dat de premies daarna weer omlaag kunnen.

 6. ericlapas

  Wat ik benieuwd naar ben is, hoe het kan dat een bepaalde groep mensen hier op Curaçao en Nederland een rijbewijs hebben. Laten we eerlijk zijn, sommige Haitianen konden in eigen land niet eens een fiets kopen en zijn ook nooit naar school geweest en hetzelfde geld voor veel Afrikanen in Nederland.

  De vraag is hoe komen zij aan een rijbewijs? In Nederland is het nog erger want deze Afrikanen rijden vaak illegale taxi’s (snorders) dus het is een levensgevaarlijke situatie. Hier op Curaçao hebben wij al wat dodelijke ongelukken met Haitianen achter het stuur gehad.

 7. Hebben de eximinatoren wel papieren dan ?
  Krijgen ook vast betaald per examen…
  Iemand die slaagd zien ze niet meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *