CuracaoNieuws | Starbucks Mambo Beach sluit deuren

Persbureau Curacao

De twee filialen bij het Renaissance hotel blijven wel gewoon open

Starbucks op Mambo Beach gaat dicht. Komende maandag al, 31 december. Een reden is niet gegeven.

De twee filialen bij het Renaissance hotel blijven wel gewoon open. Personeel van de vestiging op Mambo Beach worden daar geplaatst, zodat niemand ontslagen gaat worden. Starbucks sluit niet uit dat er ergens anders op het eiland weer een nieuwe Starbucks wordt geopend.

Bron: CuracaoNieuws

12 Reacties op “CuracaoNieuws | Starbucks Mambo Beach sluit deuren

 1. Huurprijzen zijn te hoog daar. Veel winkeltjes en restaurants die het niet redden. Maar dat is wel meer op Curacao.

 2. Joep… een normaal denkend ondernemer (wat is normaal, mijn mening: ondernemen conform de regels van de wet.) ziet het zoals jij het correct omschrijft . Praktijk leert anders, de BAB geeft je een aanloopperiode van 3 maanden om alles mbt de administratie goed te regelen en installeren . Hier kan je dat nog wel even rekken. (soms een paar jaar) en dan laat je binnen je eigen onderneming een dochteronderneming, beter nog een stichting in een 5e stadium de boel overnemen. Wat …..geen winst , prima toch is ook niet de bedoeling he.

  zodra je te maken krijgt met een stichting SPF
  Dan moet je op je hoede zijn….

  meer kan ik helaas niet zeggen

 3. @ Henk

  Een deel van de omzet gaan verzwijgen ? Kun je doen, maar zoals je weet heb je, verplicht, een verzegelde kassa. Wil je daar niets op aanslaan dan is het risico voor jou. De BAB zal je wel weten te vinden. Begrijp dat jij dat risico zou nemen om wat huur te kunnen besparen ?
  Oftewel je gaat mensen af laten rekenen zonder hen een rekening te geven ? Gewoon een handgeschreven rekening ? Of zet je er nog een kassa naast, die wel even een nepbonnetje maakt dat je buiten de boekhouding kunt houden.

  Het grootste deel van de huurders is horeca en voor hen is het frauderen niet zo makkelijk meer als vroeger. Op Hato werkt het prima, huur is omzetafhankelijk, dus als het daar kan werken, waarom dan niet op Mambo ?
  Andere oplossing is de huurprijzen drastisch te verlagen, meer in lijn met het aantal bezoekers dat daar daadwerkelijk komt. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

 4. Omzetafhankelijke huur, Joep?

  Klinkt aardig, maar als ik 1,000 omzet en de mijn huurbaas een 0mzet van 10 opgeef?

  Is ook nauwelijks te controleren, met inkoop en verkoop buiten de boekhouding om.

  Ik blijf de boulevard tussen Lions Dive en van der Valk een mooi project vinden en begrijp niet dat het niet loopt en Jan Thiel wel. Is het verschil echt alleen het aantal kamers?

 5. Starbucks koffie is net geen riool water. Wie lust dat ?
  Leuk om effe af te spreken wat riool water te drinken.
  Meer niet. Allemaal hype.

 6. @ Bas

  Wie zou die locatie willen huren ? Wanneer Starbucks, een cocktail bar en nog een andere bar het niet kunnen rondkrijgen……………wat zou je daar dan willen doen dat wel succesvol kan zijn ? Een supermarkt ?

  Feit is dat op Mambo blvd de huurprijzen niet in verhouding staan tot het aantal potentiele klanten. Wanneer je de benodigde omzet, van alle zaken, zou optellen, dan zou je komen tot een astronomisch bedrag. Ik heb het een jaar of 5 al eens berekend en kwam toen uit op ruim 1000 NAF per bezoeker. Dat dit nooit gaat gebeuren is hopelijk voor iedereen duidelijk.

  Wat is de oplossing ?

  Meer kamers zie ik op korte termijn niet gebeuren. Zelfs als het besluit is genomen praten we nog steeds over dik 1,5 a 2 jaar eerdat het af is. En dan nog heb je de ruïne op de achtergrond van wat ooit een resort zou worden. Weet niet wie de eigenaar is, maar de overheid zou hem aan moeten manen de boel af te bouwen of anders te verkopen. Wil de Mambo blvd ooit succesvol worden dan zullen er, in de directe nabijheid, minimaal 3000 a 4000 kamers moeten zijn. En daar zijn we nog lang niet. En uiteraard moet dat ook geen all-inclusive zijn, want dan heb je er nog steeds niets aan.

  Tot die tijd zou ik de eigenaren van Mambo blvd willen adviseren om de huur omzetafhankelijk te maken. Op Hato gebeurt dat ook, werkt als een trein en je voorkomt dat huurders keer op keer failliet gaan. Daat is de blvd niet bij gebaat, zijn de eigenaren niet bij gebaat en de huurders ook niet. Voor continuïteit is een omzetafhankelijke huur de beste garantie tot lange termijn succes.

 7. Het is doodzonde. Er is een godsvermogen geinvesteerd en helaas maar 3 jaar open geweest. Er is geinvesteerd in een huurlocatie. Een nieuwe uitbater kan hier veel voordeel uit halen.
  De kosten zijn gewoon te hoog. Hoge huur, veel investeringen en vergeet de Starbucks licentie niet.

 8. Kom er maar in CTB…….

 9. Als je 7 piek moet betalen voor een een cup koffie of een hot chocolate,Dan kan ik dat net zo goed thuis maken.
  Starbucks was altijd stervens duur.

 10. Er is daar genoeg horeca voor, dagelijks ong 10,000 bezoekers. Helaas zijn die er niet en dus is het sprokkelen voor de uitbaters, terwijl de huurprijzen torenhoog zijn.
  Totdat er meer resorts zijn zullen er altijd te weinig bezoekers zijn en dus zal het een gaan en komen van horeca en winkels blijven.

 11. Het was even een aardige plek om met mensen af te spreken, je liep elkaar nooit mis, want er zat nauwelijks iemand.

 12. Een reden werd niet gegeven, maar iedereen kon zien dat het voor geen meter liep.

  Jammer,vond het wel passen bij Mambo.

  Hopelijk komt er wat moois voor in de plaats, het is de ideale plek voor een fun bar restaurant als Senor Frog, dat Aruba heeft gehad,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *