CuracaoNieuws | Staten Curaçao wijzen wetsontwerp geschillenregeling af

Persbureau Curacao

Eerder wezen de Staten van Aruba en Sint Maarten al de regeling van de hand. De Tweede Kamer moet nog reageren.

Willemstad – De Staten van Curaçao wijzen unaniem de ontwerp-rijkswet voor het beslechten van geschillen tussen de landen van het Koninkrijk af.

In een schriftelijke reactie op het wetsvoorstel van staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wijzen zij er op dat de voorgestelde regeling niet voldoet aan de criteria die door de vier landen van het Koninkrijk zijn afgesproken dat geschillen aan een onafhankelijk instituut zouden worden voorgelegd waarvan de uitspraken bovendien bindend zouden zijn.

In het voorstel van Knops krijgt de Rijksministerraad waarin Nederlandse bewindslieden in de meerderheid zijn het recht om uitspraken naast zich neer te leggen.

De fracties noemen het teleurstellend dat de regering van Nederland het verzoek van de drie landen om het wetsvoorstel aan te houden heeft genegeerd. Zij betwijfelen of Den Haag het belang inziet dat het succes van de regeling mede afhangt van het draagvlak. Eerder wezen de Staten van Aruba en Sint Maarten al de regeling van de hand. De Tweede Kamer moet nog reageren.

Lees het premium artikel op Koninkrijksrelaties.nu

Bron: CuracaoNieuws

8 Reacties op “CuracaoNieuws | Staten Curaçao wijzen wetsontwerp geschillenregeling af

 1. Correct Brian wat daar te zien is, is het absolute dieptepunt in intellect en integriteit.

 2. Haha, hoe dom kan je zijn. Met de nieuwe politieke verhoudingen in nl was dit een allerlaatste gouden kans…. En straks zeker weer handje ophouden.

 3. Cyril walroud niet onder dat tuig scheren

 4. Trots op Curaçao

  Wel leuk…. Als er een geschil was dan werd dat mede door de Rijksministerraad veroorzaakt. Knops voorstel is dus dat de slager zijn eigen vlees keurt. Eigenlijk niks nieuws onder de zon, doen we al jaren hier.

 5. @Brian S : Assumptie brabbel ? Je kan beter, maar beweert verkeerd.
  Hierna geen back & forth met niemand.

 6. @Cyril, Ik weet dat Menki Rojer, Charles Cooper, Stephen Walroud en Jacinta Constancia je helden zijn maar wat hebben zij ooit voor Curacao gedaan?

 7. Brian S, alsjeblieft : Als jij niks constructiefs over onder andere Curaçao kunt typen, liever type niets.
  Jij bent negatief op zoek naar aandacht.
  Meer een Vrouwelijke tendens, Man.

 8. De Staten van Curaçao.. Bestaan uit veroordeelden en mislukkelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *