CuracaoNieuws | Tennis legends keren terug op Curaçao

Persbureau Curacao

Curacao Tennis Legends 2018 vlnr Wayne Ferreira – Nicolás Lapentti – Sjeng Schalken – Jacco Eltingh – Henri Leconte – Paul Haarhuis

Curaçao Tennis Legends keert van 22 t/m 24 november terug op Curaçao. De voormalig Nederlandse tennistoppers Paul Haarhuis, Jacco Eltingh en Sjeng Schalken krijgen net als vorig jaar gezelschap van de Franse publiekslieveling Henri Leconte, terwijl ook de Ecuadoriaan Nicolás Lapentti en de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira zich bij de Nederlanders voegen. Daarnaast staan er opnieuw clinics voor de Curaçaose jeugd op het programma.

Meer dan tennis

De Curaçao Tennis Legends staan dit jaar gepland op 22, 23 en 24 november. De wedstrijden worden opnieuw gespeeld bij Santa Barbara Beach & Golf Resort in Nieuwpoort. “Maar het evenement is meer dan tennis”, benadrukt toernooidirecteur Eric Kersten. “We gaan zorgen dat het publiek vermaakt wordt. Uiteraard met mooi spel van onze zes tennistoppers, maar ook met fijne muziek en lekker eten.”

Eiland in beweging

Volgens toernooidirecteur Eric Kersten moet Curaçao Tennis Legends bovendien een impuls geven aan heel het eiland. Van ondernemers tot kinderen die het thuis minder breed hebben. “Voor het lokale bedrijfsleven vormt het evenement een unieke netwerkmogelijkheid. Daarnaast gaan we opnieuw clinics geven op het eiland. We willen de jeugd op Curaçao stimuleren om te bewegen en kinderen laten proeven van de tennissport.”

Locaties clinics

De clinics voor de lokale jeugd worden gehouden op verschillende locaties op Curaçao, zoals op het Brionplein in Willemstad en op de tennisvelden van het resort in Nieuwpoort. Maar de organisatie zoekt ook nog naar andere geschikte plekken en ideeën om de jeugd bij het evenement te betrekken. Eric Kersten: “Het moet een feest worden voor heel Curaçao en al haar inwoners. Uiteraard kunnen we niet alle plannen uitvoeren, maar goede ideeën zijn van harte welkom. Mensen kunnen ons mailen via [email protected]

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Tennis legends keren terug op Curaçao

  1. Al het goede dat ons eilandje te bieden heeft is niet voor ons maar voor buitenlandse rijken. Niemand vraagt zich af hoe die buitenlandse rijken aan hun vermogen gekomen zijn…

  2. @Eric, dat is de richting dat ons eilandje nu opgaat, eiland voor de welgestelden. Op Bandabow pikken rijke Duitsers alle gronden op. De armen vertrekken massaal naar Holland.

  3. ericlapas

    Toernooidirecteur Eric Kersten. Dit is schandalig, een Nederlander met de naam Eric, blijkbaar willen ze ons, onze namen ook afpakken. Een tennistornooi met wat bejaarde miljonairs. Het geeft aan hoe groot de kloof tussen rijk en arm wordt, als het geen tennis is dan is het wel golf. Ik begrijp niet hoe een groep mensen hier een onbezorgd lux leventje kunnen lijden terwijl een grote groep elke dag moet zien te overleven. Solidariteit lijkt voor velen een vies woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *