CuracaoNieuws | Tui gaat strenger letten op handbagage

Persbureau Curacao

Handbagage mag maximaal 10 kilo wegen en mag niet groter zijn dan 55 bij 40 bij 20

Willemstad – TUI fly gaat strenger letten op je handbagage. Veel passagiers wagen een gokje en brengen grotere of zwaardere handbagage mee, zegt het luchtvaartbedrijf. Die is bang dat er plaatsgebrek komt aan boord.

Om het boarden vlotter te laten verlopen, gaat TUI voortaan controles uitvoeren aan de check-in-balie. Handbagage mag maximaal 10 kilo wegen en mag niet groter zijn dan 55 bij 40 bij 20 centimeter.

Bron: CuracaoNieuws

8 Reacties op “CuracaoNieuws | Tui gaat strenger letten op handbagage

 1. Zorg dan ook dat er minder gejat wordt op de airport(s)

 2. Unfair is dat Anparo dos Santos met 140 kilo lichaamsgewicht en 10 kilo handbagage minder hoeft te betalen dan ik met 60 kilo lichaamsgewicht en 15 kilo ruimbagage.

 3. @Gerard, Het was veel minder want mensen checkten hun koffer in.

  Nu gaan hele volksstammen met handbaggage.

 4. Brian S, wat een onzin.

  Toen het inchecken van een koffer nog gratis was, werd er ook van alles mee aan boord gesleept. Juist omdat het gratis inchecken in aantal en/of gewicht beperkt was.

 5. Gewoon geen geld vragen voor ruimbagage (1 koffer) en dit probleem is opgelost. De maatschappijen zijn er zelf debet aan!

 6. Goed zo.
  Ook de KLM moet op veel routes strenger zijn en dan voor al vwb de veiligheid met al die handbagages. Zelfs in de grote bakken is nauwelijks plek. Het achter een paal plaatsen van je over bagage en die later gewoon meenemen is een irritatie.

 7. Prima, een van de grootste ergernissen van het vliegen: passagiers die hun hele huishouden als handbagage mee aan boord nemen,

  De reiziger wordt steeds asocialer.

 8. En terecht!!!! goeie actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *