CuracaoNieuws | Tussen 15 en 20.000 illegale terreinen op Curaçao

Persbureau Curacao

Foto – Antilliaans Dagblad

Tussen de 15 en 20 duizend terreinen op Curaçao zijn illegaal bezet. Dat zegt minister Zita Jesus-Leito van Verkeer en Vervoer. Vanwege de wildgroei is in oktober 2015 een streep getrokken.

Alle terreinen die daarvoor illegaal in bezit zijn gekomen, kunnen worden gelegaliseerd. Maar terreinen van na 2015 worden teruggenomen door de overheid.

Bron: CuracaoNieuws

7 Reacties op “CuracaoNieuws | Tussen 15 en 20.000 illegale terreinen op Curaçao

 1. De kip met de gouden eieren legaliseren en erpacht laten betalen zo komt er genoeg geld in het laatje.Wat is er nou zo moeilijk aan?

 2. Legaliseren betekent niet weggeven volgens mij, maar betalen erfpacht met terugwerkende kracht of kopen tegen marktprijs, kadastraal vastleggen, Kavelnummer nummer en…… grondbelasting betalen. Met 15_20 k terreinen kunnen ze aardig binnenlopen

 3. De overheid heeft geld nodig, derhalve zou het niet meer dan logisch zijn dat de bezetters van deze illegale grond gewoon de marktprijs betalen voor dit stuk grond. Waarom zou ik grond moeten kopen en krijgt de crimineel het gewoon gratis ?
  Kan iemand mij die logica uitleggen ?

 4. koekoeloeres

  @Maria; hoezo spelen notarissen een bedenkelijke rol ? Bij ” illegaal bezet” komt er echt geen notaris aan te pas

 5. Zomaar een vraag …… spelen de notarissen hier ook nog een ‘bedenkelijke’ rol in?

 6. Waarom geen verplichting tot kopen van de grond? of in erfpacht uitgeven? Oh nee…. het eiland heeft geld genoeg. Dus stelen loont. Pfffffff.

 7. Eerst zien, dan geloven. Er zal wel weer eerst een commissie in het leven geroepen worden, gevuld met bevriende onderzoekers, om een statusrapport te maken. Dan komt er een commissie die gaat onderzoeken wat de volgorde wordt om aan te schrijven. Daarover ontstaat onenigheid en men besluit een consultant aan te trekken die met een aantal ambtenaren een long- en shortlist maakt.
  En dan zijn er weer verkiezingen en begint alles opnieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *