CuracaoNieuws | Van Rijn: alle landen moeten eens zijn met Geschillenregeling

Persbureau Curacao

Van Rijn heeft scherpe kritiek op dat ontwerp, omdat een oordeel van de Raad van State in een geschil kan overruled worden door de Rijksministerraad, waar Nederland de meerderheid heeft | Persbureau Curacao

Een geschillenregeling tussen de landen in het Koninkrijk moet gedragen worden door alle landen. Dat vind Arjen van Rijn.

De hoogleraar staatsrecht heeft een notitie geschreven voor de Tweede Kamercommissie Koninkrijksrelaties. Die vergaderen volgende week over de ontwerp-Rijkswet Geschillenregeling. Van Rijn heeft scherpe kritiek op dat ontwerp, omdat een oordeel van de Raad van State in een geschil kan overruled worden door de Rijksministerraad, waar Nederland de meerderheid heeft.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | Van Rijn: alle landen moeten eens zijn met Geschillenregeling

 1. Vreemd zou dat zijn dat het hoogste rechtscollege overruled zou kunnen worden. De wereld op zn kop.

 2. Lionfish

  Haha je blijft lachen met die struikrovers hier, maar toch is het knap dat ze zelfs een D66 hoogleraar voor hun karretje met vierkante wielen hebben kunnen spannen. Gelukkig is men in Nederland niet gek, hoogleraar of niet. Hoe dom kan je zijn ?

 3. Drechi Pa Bosnan Tur

  @ Eric..
  Blijkbaar is hij ook niet voor jouw gewaarschuwd: de dorpsgek!!! 🙂

 4. ericlapas

  Deze hoogleraar leeft met zijn kop in de boeken en zijn kont omhoog zou je zeggen. Volgens hem kan een een oordeel van de Raad van State overruled worden door de Rijksministerraad, dus is hij tegen. Blijkbaar is deze hoogleraar nooit hier op de eilanden geweest en weet niets van de kwaliteit van de bestuurders hier. Blijkbaar heeft hij nooit van Pisas, Cordoba, Constancia, Plet, Hato, Menki Rojer, Dos Santos, enz. gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *