CuracaoNieuws | Vandaag deadline voor Isla-kandidaten

Persbureau CuracaoAls alles goed gaat, kan met kandidaten in september een intentieverklaring worden getekend, wordt in oktober een keuze gemaakt, en kan na onderhandelingen in november worden getekend | Beeld Daniel Rosenthal

Willemstad – Vandaag is de deadline dat overnamekandidaten voor de Isla-raffinaderij een niet-bindend voorstel kunnen indienen. RdK-directeur De Lannoy verwacht voorstellen van vijf partijen, zegt hij tegen het Antilliaans Dagblad. Namen zijn nog niet bekend gemaakt.

Als alles goed gaat, kan met kandidaten in september een intentieverklaring worden getekend, wordt in oktober een keuze gemaakt, en kan na onderhandelingen in november worden getekend. Eind dit jaar loopt het contract van PdVsa af.

Bron: CuracaoNieuws

11 Reacties op “CuracaoNieuws | Vandaag deadline voor Isla-kandidaten

 1. Curacao Revisited

  als Gilbert Martina inderdaad 400mln uit ENNIA heeft gehaald is dit niet de juiste persoon om in de toekomst nog enige publieke functies te vervullen.

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/19799-aangifte-rdk-bij-om

 2. Knoek-koe

  Het ISLA terrein tot een acute nood (milieu-ramp) situatie laten bestempelen vanwege de extreem vervuilde bodem en binnenwateren, Europese (giga) subsidie aanvragen voor intensieve en grondige sanering van de bodem en binnenwateren, en je hebt voor minstens 5 jaar gegarandeerde werkgelegenheid, als het niet langer is.
  Daarna het gebied ontwikkelen tot mega commercieel centrum / recreatie gebied.

 3. Lijkt Insel wel en al die zogenaamde partners.

 4. Joep Meloen

  Henk 1

  500 miljoen ???

  5 miljard USD zul je bedoelen !

  Dat is het bedrag dat een nieuwe ‘huurder’ / ‘investeerder’ zal moeten investeren om de raffinderij op standaard te krijgen. Dat is ook de reden dat ik al jaren zeg dat dit nooit en te nimmer gaat lukken. Dat is ook wat ik alle regeringen van de afgelopen jaren verwijt. Iedereen weet en wist dat dit volstrekt irrealistisch is, maar toch durft niemand te vertellen dat het over en uit is voor de raffinaderij.

  Volksverlakkerij dus.

 5. Hoop doet leven.

 6. Het is volstrekt duidelijk dat het over en uit is voor de oude roestbak. Geen enkel bedrijf kan en wil 500 miljoen erin proppen om aan de milieueisen te voldoen.

 7. Met sluiting van de isla,krijgen we weer de toestanden zoals in 1969. Curacao ligt al op zijn gat en dit zal de de laatste druppel zijn. De totale ondergang van curacao zal het gevolg zijn.

 8. Ik denk dat het niks wordt, sluiten maar.

 9. Wordt het niet eens tijd dat we ons gaan bezinnen op de periode na sluiting van de raffinaderij. We blijven maar aan een dood paard trekken en kijken niet
  verder dan eind van dit jaar.

 10. Howel er velen zijn die blijven hopen.
  Komt vast weer smoes dat deze kandidaten meer tijd nodig hebben om een “niet-bindend” voorstel in te dienen. Niet bindend, dus weinig betekenis.

 11. Sjoerd Meijer

  Sluiten, slopen en verschrotten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *