CuracaoNieuws | Venezolaans Avior begint weer met vluchten naar Curaçao

Door Harald Linkels

Avior Airlines vliegt ook op Aruba en Curaçao, maar daarvoor geldt de maatregel niet

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior hervat met ingang van morgen de vluchten naar Curaçao. De vluchten zullen voorlopig 4 keer per week vanuit Caracas worden uitgevoerd. Avior vloog al eerder op Curaçao, maar was gedwongen de vluchtuitvoering te staken, nadat de Venezolaanse president Nicolaas Maduro de grenzen met de ABC-eilanden sloot.

Minister van Economische Zaken, Steven Martina, is in zijn nopjes met de terugkeer van Avior. “Dit is goed nieuws voor het toerisme vanuit Venzuela”, zegt Martina over de terugkeer van de luchtvaartmaatschappij.

De eerste vlucht van Avior zal feestelijk worden onthaald op de luchthaven van Curaçao. Behalve rechtstreekse vluchten naar Caracas, biedt Avior ook verschillende doorverbindingen naar andere bestemmingen die zij bedient. Recentelijk richtte Avior een dochtermaatschappij op in Colombia, die de naam Gran Colombia de Aviacion (GCA) heeft meegekregen. Met de nieuwe dochteronderneming wil Avior minder afhankelijk zijn van Venezuela. GCA gaat de vluchten uitvoeren vanuit de Colombiaanse stad Cali. Of GCA ook plannen heeft Curaçao in haar route netwerk op te nemen, is nog niet bekend.

Bron: CuracaoNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *