CuracaoNieuws | Venezolaanse gevluchte ambtenaar mag voorlopig niet worden uitgezet

Persbureau Curacao

Lino Zavala doet een beroep op artikel 3 van het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM)

Lino Jose Ordoñez Zavala mag voorlopig blijven. Maar de Venezolaanse ambtenaar die in augustus samen met een Venezolaanse sergeant naar Curaçao was gevlucht en hier politiek asiel aanvroeg, komt niet vrij. Ondanks het feit dat bisschop Luis Secco garant voor hem staat.

Dat heeft de rechter in een voorlopige voorziening bepaald.

Lino Zavala doet een beroep op artikel 3 van het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM). daarin is bepaald dat niemand mag worden teruggestuurd die bij terugkeer risico loopt op een onmenselijke behandeling of bestraffing door de autoriteiten. Zolang die procedure loopt, tot 14 dagen daarna, mag Zavala in ieder geval niet worden uitgezet.

Zavala zegt getuige te zijn geweest van verkiezingsfraude in april in Venezuelageweest van verkiezingsfraude en daarom voor zijn leven te vrezen. Hij is samen met de Venezolaanse sergeant Mauricio Loaiza Ordoñez met een bootje zonder identiteitspapieren op Curaçao aangekomen. Ook die heeft politiek asiel aangevraagd en zit nog vast in de SDKK-gevangenis.

Het verzoek van Lino Zavala om de procedure in vrijheid af te mogen wachten, is niet door het gerecht toegewezen. Het gerecht vindt dat de minister daar voldoende redenen toe heeft, omdat Zavala illegaal Curaçao is binnengekomen en zich daarom van meet af aan aan het toezicht van de autoriteiten heeft willen onttrekken.

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Venezolaanse gevluchte ambtenaar mag voorlopig niet worden uitgezet

  1. Volgens de rechter, “” Zavala is illegaal Curaçao binnengekomen en daarom aan het toezicht van de autoriteiten heeft willen onttrekken.” Welke mentaal gestoorde rechter was dit? Iemand die voor zijn leven op de vlucht is, moet een paspoort aanvragen en een vliegticket kopen? Het wordt steeds gekker met deze rechters hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *