CuracaoNieuws | VVD: onafhankelijk zonder referendum

Persbureau Curacao

Ook de drie bes-eilanden moeten volgens de VVD de mogelijkheid krijgen om onafhankelijk te worden

De VVD wil dat de Caribische eilanden onafhankelijk kunnen worden zonder volksraadpleging. Daarvoor moet het Statuut worden aangepast.

Een initiatief wetsvoorstel ligt daarom bij de Staten van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Ook de drie bes-eilanden moeten volgens de VVD de mogelijkheid krijgen om onafhankelijk te worden.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | VVD: onafhankelijk zonder referendum

 1. Juist Joep, Renee van Aller slaat de plank volledig mis en gedraagt zich hier als een ordinaire mondi monkey.

  Uit haar reactie blijkt echter impliciet ook de angst voor de mondi monkeys, en wel voor het feit dat zij met slechts een Statenmeerderheid de onafhankelijkheid zouden kunnen uitroepen.

  Manier om gratis van de eilanden af te komen? Schaam je diep, van Aller! Teveel White Zinfandel gedronken gisteren?

 2. Het is ook nooit goed Renee van Aller, niet waar ?
  Wanneer Nederland zich teveel met de eilanden bemoeit dan klagen we dat het neo-kolonialisme is.
  Wanneer Nederland zich niet met de eilanden bemoeit klagen we dat Nederland op een goedkope manier van de eilanden afwil.

  Op 10-10-10 zijn Curacao en St Maarten met een min of meer schone lei begonnen en nu, 8 jaar later, zijn de eilanden alweer bijna failliet. Het geld is er doorgejast alsof het feest nooit zou ophouden.
  Aruba staat al wat langer op eigen benen, maar heeft dankzij Mike Eman c.s. een immense schuld opgebouwd.
  St Eustatius viel ten prooi aan een racistische ‘politicus’ die aldaar de boel leegjatte.
  Het bestuurscollege van Bonaire rolt al vele jaren schreeuwend en ruziënd over straat, onderwijl overal zoveel mogelijk geld in de achterzakken zien te pompen.
  Aleen Saba is nog enigzins rustig te noemen.

  De eilanden hebben alle kans gehad er iets van te maken, doch eigenbelang en de belangen van vriendjes overheersten. Wanneer Nederland een opmerking plaatste dan schreeuwde men dat ze onafhankelijk willen worden.

  Welnu, de PVV en FvD waren het daar al mee eens en nu is de VVD dan eindelijk ook overstag. Rutte zei een aantal jaar geleden al dat men hem mocht bellen als men onafhankelijk wilde worden.
  En Nederland gratis van de eilanden af ?
  Nederland heeft inmiddels vele miljarden in de eilanden gepompt en kijk waar we nu zijn ? Met dat geld hadden we veel meer vooruitgang kunnen en moeten boeken.

  Maar nee, het enige dat we kunnen is klagen. En dat bewijst Renee van Aller hier maar weer al te goed.

 3. Renée van Aller

  Nederlandse manier om gratis van de eilanden af te komen. Bovendien is het VVD-voorstel in strijd met het zelfbeschikkingsrecht en ondermijnt het dat zelfbeschikkingsrecht. Zo worden de eilanden aangespoord onafhankelijk te worden, waardoor ze onmiddellijk geannexeerd zullen worden door Venezuela, de maffia, de wapenhandel, de drugshandel, (il)legale gokpaleizen, diverse witwasserijen en de internationale grensoverschrijdende criminaliteit. Maar daar zit Nederland blijkbaar niet mee. Typisch VVD, eigen volk eerst. Bovendien verliest Nederland zijn belastingparadijzen. Nou kunnen die via een andere tropische bestemming worden geregeld. Eén troost. Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *