CuracaoNieuws | Wetsvoorstel gelijkheid huwelijk op Gaypride Curaçao

Persbureau Curacao

Gaypride 2018 | Persbureau Curacao

Tijdens de opening van de Curaçao Pride 2018 op het Wilhelminaplein hebben de organisaties FOKO, Curaçao Gay Pro en Igualdat Kòrsou een wetsontwerp Landsverordening openstelling huwelijk aan de parlementariër Giselle Mc William overhandigd. Dit is gedaan namens de hele LGBTQ+ gemeenschap en iedereen die voor gelijke behandeling staat.

Volgens de organisatoren wordt een grote groep van de Curaçaose bevolking uitgesloten van het recht om te mogen trouwen. “Voor die discriminatoire behandeling bestaat geen rechtvaardiging”, zegt woordvoerder Mario Kleinmoedig. “Ook personen van onze LGBTQ+ gemeenschap verdienen dat hun menselijke waardigheid volledig door de wet wordt erkend. Ook hun relaties verdienen de bevestiging en bescherming die ons recht door middel van de huwelijk aan zijn burgers biedt.”

Luister naar een kort gesprek met Mario Kleinmoedig na afloop van de Gaywalk in het Wilhelminapark (1’05”)

Het wetsontwerp heeft tot doel de discriminatoire behandeling wegens het verbod te mogen huwen op te heffen. Wanneer het ontwerp door het parlement wordt aangenomen, zullen voortaan twee meerderjarige personen, ongeacht hun geslacht, met elkaar kunnen huwen als zij dat willen. mee eens. We zijn blij dat de mensen toen niet hebben gewacht om aan die onwaardige situaties een einde te maken. Het moment om de menselijke waardigheid onvoorwaardelijk te erkennen is daarom: NU!”

Premier Eugene Rhuggenaath was er ook bij | Persbureau Curacao

Het wetsvoorstel voor het ‘homohuwelijk’ heeft zijn persoonlijke steun. “Ik zal mij er hard voor maken.” Tegelijkertijd beaamt de premier dat er waarschijnlijk nog geen meerderheid voor is in het parlement. “Maar het wordt tijd dat we het debat gaan voeren, omdat het de mensenrechten raakt.”Tot ieders verrassing was ook premier Eugene Rhuggenaath aanwezig op het Wilhelminaplein. In zijn toespraak vorig jaar had hij grote indruk gemaakt door te pleiten voor acceptatie van seksuele diversiteit.

Luister hier naar de reactie van premier Rhuggenaath (0’32”)

————–

Aanbiedingsbrief aan het parlement

Bron: CuracaoNieuws

11 Reacties op “CuracaoNieuws | Wetsvoorstel gelijkheid huwelijk op Gaypride Curaçao

 1. @ Matie,

  En wat heb je nog wel opgestoken van de lessen biologie ?

  Nog even en je komt beweren dat mond en klauwzeer ook te wijten is aan de gay community.
  Doe jezelf, en ons, een lol en school jezelf eens alvorens je hier komt blaten wat wel of niet, volgens jou, gevolgen zijn. Drechi pa Bosnan tur heeft er ook zo’n handje van om maar wat rond te blaten onder het mom: ‘als ik maar hard genoeg schreeuw dan zijn er altijd wel een aantal die mij geloven’. Dat klopt wellicht bij de snek, maar niet hier.
  Hier komt het nogal dom over.

 2. HPV virus rukt weer op keel.mond en anus kanker. het is te zot voor woorden.
  Hoe ver gaat deze vrijheid het kan maar niet zo provoceren bij de beesten af.

 3. De ergste klagers zijn zelf de geniepigste gays.

 4. Wat een trieste opmerkingen, wat gaat het iemand aan wat er bij iemand anders in de slaapkamer afspeelt!
  Zelfs landen als Colombia, Brazilië en Argentinië hebben het homehuwelijk al voor hun burgers. Ik constateer dat de Curacao’se samenleving achterlijker is.
  Snel van dat eiland af zou ik zeggen, duur ding en dan ook een troep achterlijke mensen.

 5. @Kees Bouman | 28 september 2018 om 14:59 |
  “…Curaçao behoud je authenticiteit…”

  @Kees: dat doet Curacao al, en het wordt er niet beter op.

 6. Curaçao behoud je authenticiteit en begin er nooit aan !

  Ja mannen met veel bysides en overal kinderen.. dat is echt Curacao!

 7. @Wim1 “wij tolereren geen sodomie hier.”

  Een groot deel va die “wij” die je bedoelt doet wel het volgende: met zijn allen buiten de deur neuken, anderen overhoop schieten en met goedkeuring (onder medeleiding) van de kerk een hoerenkast in stand houden.

  In jouw, in mijn ogen zeer achterlijk, boekje staat, door een door jouw hooggeprezen, in mijn ogen niet bestaand doch zeer verachtelijk en dom, mannetje, het volgende geschreven;

  Er zijn 7 hoofdzonden.
  Zo heb ik ze geleerd:
  Superbia, hoogmoed
  Luxuria, lust
  Avaritia, hebzucht
  Acedia, luiheid
  Gula, vraatzucht
  Invidia, jaloezie
  Ira, woede

  Voorwaar een lijst waarvan de gemiddelde Curacaoenaar er dagelijks minsten vijf van de zeven begaat.

  En dan tolereer jij niet dat er mensen van hetzelfde geslacht zijn die van elkaar houden? Is dat nu niet niet de eerste van de 7 hoofdzonden? De hoofdzonde waarvan gezegd wordt dat dit de ergste is, de hoofdzonde waar alle andere zonden uit voort komen?

 8. Exhibitionistisch gekoketteer met een afwijking. Dat is de kwalificatie die dit soort manifestaties verdient. Onder druk van een stelletje overgeëmancipeerde, feministische wijven, geruggesteund door een zootje neo-geitenwollensokkenfiguren en de homoscene uit Nederland probeert men hier ook nog ‘ns het homohuwelijk door te drukken. Curaçao behoud je authenticiteit en begin er nooit aan !

 9. @WImt, En toch gebeurt het vaak. Wat denk je wat ze in Bon Futuro doen?

 10. Wij tolereren geen Sodomie hier in Curaçao.

 11. Rhuggenaath had het over, acceptatie van seksuele diversiteit. Volgens mij hoe meer mensen uit de kast komen hoe sneller de acceptatie van homo’s is. Vandaar dat ik een oproep aan Rhuggenaath en Quincy Girigorie wil doen, jongens komt uit de kast, laat zien dat jullie trots op julie seksuele geaardheid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *