CuracaoNieuws | Zware strafeis tegen Constancia

Persbureau Curacao

Mondkapjes-gate | Persbureau Curacao

De officier van justitie heeft 34 maanden cel geëist tegen MFK-parlementslid Jacintha Constancia. De voormalige minister van Volksgezondheid mag als het aan het OM ligt ook 5 jaar lang geen publiek ambt meer bekleden.

Zij zou in 2012 opdracht hebben gegeven om voor bijna 4 ton aan mondkapjes te bestellen. Die werden nooit geleverd. Haar ex-man hoorde ook 34 maanden cel tegen zich eisen.

Bron: CuracaoNieuws

8 Reacties op “CuracaoNieuws | Zware strafeis tegen Constancia

 1. Daar komt ze mooi mee weg, wat een geteisem zeg.

 2. @LuMa
  Ben het met je eens dat er zo’n wet zou moeten zijn. Echter, helaas bestaat die wet niet. Vond men kennelijk jarenlang niet nodig. Of deze regering momenteel aan een dergelijke wetsvoorstel werkt, weten we niet. Daarna moet het wetsvoorstel aan het parlement worden voorgelegd. Zeg nu eerlijk denk je nu echt dat die boevenbende in het parlement, waarvoor een dergelijke wet gevolgen heeft, deze wet zal aannemen? Vrees van niet.

 3. Wat me verbaast dat de huidige regering, die zichzelf integer noemt, maar niets doet aan leden veroordeelde of waar een onderzoek tegen loopt uit de kamer te bonjouren en schoon schip maakt door een wet te maken dat dit niet meer voorkomt.
  Helaas doen ze dat niet, dus zou je kunnen stellen dat ook deze regering wegens witteboorden criminaliteit binnen hun gelederen ook op zouden moeten stappen.

 4. Lionfish

  Schandalig lage eis. Het blijkt maar weer dat het op deze rots meer loont om tot op het bot crimineel en corrupt te zijn dan op een eerlijke manier je boterham te verdienen.

 5. Ha, ha, dit noemen we een zware straf? Laat me niet lachen. En het geld? Gaat ze dat ook terug betalen?

 6. En de rechter is Irma Lips. Dus een taakstraf voor Constancia!

 7. En het gevang in dit lelijke viswijf van Boca Sami.

  Geen Brian Marianootje voor dit wandelend strafblad!

 8. 34 maanden is een schijntje en 5 jaar lang geen politiek ,
  Nee nooit meer een overheidsfunctie bekleden en terug storten al het geld
  Slappe zooitje is het , je mag liegen en bedriegen .
  Nos bon yunan di korsow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *