Curaçaose atleten stralen op Spelen

Willemstad/Londen – De Curaçaose sprinter Churandy Martina is gisteren in een tijd van 9.94 als zesde gefinisht bij de finale van de 100 meter op de Olympische Spelen in Londen. Eerder was de 28- jarige Martina, die sinds 2010 voor Nederland uitkomt, tijdens de halve finales boven zichzelf uitgestegen met een tijd van 9.91 seconden: een persoonlijk en Nederlands record. In de finale haalden de Jamaicanen Usain Bolt en Yohan Blake goud en zilver. Martina moest met 9.94 seconden ook nog de Amerikanen Justin Gatlin, Tyson Gay en Ryan Bailey voor zich dulden. ,,Ik ben niet goed gestart”, vertelde Martina na de finale.

,,Het was in de finale iets beter dan in de eerdere races, maar ik deed niet helemaal wat ik moest doen. Maar ik ben goed, ik ben mooi en ik heb mijn best gedaan. Dit is een goede voorbereiding geweest voor de 200 meter, daar ben ik klaar voor.”

De series van de 200 meter vinden morgen plaats. De halve finales zijn woensdag en de finale van het nummer waar Martina zich op focust is donderdag.
Ook de onder de Olympische vlag lopende Curaçaoënaar Lee-marvin Bonevacia kwam in actie. De sprinter liep zaterdag in de series van de 400 meter een tijd van 45.60 seconden en brak hiermee zowel het Curaçaose als het Nederlandse record. In de halve finale gisteren echter raakte Bonevacia geblesseerd waardoor hij moest opgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *