Cursus Proces-verbaal voor KPC-agenten gestart

KPC

De eerste groep cursisten woont de lessen bij in het ORV-gebouw bij Mortiersweg. Docente Mariela Fernando (uiterst rechts) is belast met de Nederlandse taallessen.

WILLEMSTAD — Het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg is vorige week gestart met de cursus Proces-verbaal (pv) in nauwe samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC) en het Openbaar Ministerie.

Het doel van deze cursus is om het niveau van onder meer de Nederlandse taal in processen-verbaal te bevorderen. Dit maakt ORV-woordvoerder Jeffrey Martina middels een persbericht bekend.

Behandelende rechters hebben zich regelmatig geïrriteerd geuit tijdens behandeling van verkeerszittingen over zeer slecht (in het Nederlands) geschreven processen-verbaal. De officieren van justitie (lees het Openbaar Ministerie) werden meerdere malen door de rechters hierop gewezen, wat onder meer de aanleiding is van deze cursus.

Naast de Nederlandse taal is echter ook goede kennis van wetsartikelen een belangrijk aspect in een pv, merkt het ORV op, dus worden zij hier eveneens voor getraind.

Tijdens de cursus krijgen de agenten les in het schrijven van diverse processen-verbaal, zoals de aanhouding-pv, de pv bevindingen, de relaas-pv en de pv van het gehele dossier van een zaak. Daarnaast krijgen zij ook lessen over mutatie en rapporteren.

De eerste groep die sinds 27 mei deze cursus volgt, bestaat uit tien politieagenten van de afdeling Politiedienst. Vervolgens zullen de agenten van de afdelingen Recherche en Informatiedienst met deze cursus starten.

De lessen vinden tweemaal per week plaats gedurende tien weken. De cursus wordt afgesloten met een examen in het schrijven van processen-verbaal en rapporten.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *