Daal sleept regering wederom voor de rechter

rechtbankWILLEMSTAD — Op 5 april van dit jaar volgt er een uitspraak in een zaak die voormalig Publieke Zaken/ Kranshi-diensthoofd Harold Daal tegen de regering heeft aangespannen. Het gaat om een pikante zaak, omdat Daal een zaak tegen de regering heeft aangespannen, omdat hij niet benoemd is in de functie van sectordirecteur Publieke Dienstverlening. Een functie waarin voormalig Statenvoorzitter en huidig Statenlid Ivar Asjes (PS) is benoemd.

De zaak diende vorige week.
Daal had gesolliciteerd naar de bewuste functie nadat er een oproep in de lokale kranten was verschenen voor vacatures voor topfuncties van het land Curaçao.
Daal werd vervolgens door de betrokken consultant voorgedragen om de bewuste functie te vervullen.
Maar de toenmalige minister Leocadia ‘Lia’ Willems (Bestuur, Planning en Dienstverlening, PS) besloot dat de gehele sollicitatieprocedure over moest, omdat de voorgedragen personen ‘allemaal geel waren’.

Volgens de toenmalige minister hadden vrijwel alle kandidaten banden met oppositiepartij PAR.
Maar ook na de tweede sollicitatieronde werd Daal voorgedragen voor de post sectordirecteur Publieke Dienstverlening.
Hij ging ervan uit dat hij alsnog benoemd zou worden, maar hij moest uiteindelijk vernemen dat Asjes, en niet hij benoemd werd.

Asjes heeft op dit ‘vrijstelling van dienst’ en kan aan het einde van zijn Statenlidmaatschap de functie van sectordirecteur gaan vervullen.
Het is niet voor het eerst dat Daal de regering voor de rechter sleept.
Eerder al stapte hij verschillende keren met succes naar de rechter om zijn baan als diensthoofd bij Kranshi terug te krijgen.
Op dit moment is hij in gesprek met de regering voor de afwikkeling van deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *