DAE praat met luchtvaartautoriteit

logo-daeWILLEMSTAD — De directie van luchtvaartmaatschappij DAE heeft vanochtend een gesprek gehad met de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit (CBA) over de leaseconstructie van twee ATR-72-toestellen waarmee DAE zou gaan vliegen. Dat meldt zowel minister Earl Balborda (PNP) van VVRP, als woordvoerder Aldrich Hermelijn van DAE.

Die leaseconstructie, die van het Deense Nordic Aviation Capital (NAC) via Falcon Air aan DAE verloopt, is niet goedgekeurd door de CBA, zo blijkt uit een brief van NAC waarin wordt gemeld dat als hier vandaag geen oplossing voor wordt gevonden, de toestellen weer worden teruggenomen.
Volgens Hermelijn is niet duidelijk waarom de CBA geen groen licht heeft gegeven voor de leaseconstructie, omdat er al een ATR van NAC, een ATR-42, in gebruik is op precies dezelfde manier.
Falcon Air, de in de Verenigde Staten ingeschreven luchtvaartmaatschappij van Nelson Ramiz die al meer dan een jaar fungeert als consultant van DAE, least het toestel van het Deense bedrijf, en subleast het vervolgens aan DAE. Hermelijn:

“Volgens Nelson Ramiz is dit gewoon oorlog. Wat is nou het probleem?”

Hij legt uit dat NAC het per se via Falcon Air van Ramiz wil laten verlopen, omdat zij het bedrijf DAE niet vertrouwt vanwege de schulden die het vorige management van de luchtvaartmaatschappij in het verleden maakte.

Voor de twee ATR’s-72 waren volgens Hermelijn al veel nieuwe personeelsleden aangenomen door DAE.
Zij vrezen nu voor hun baan.
Daarom zou er vanmorgen een protestactie zijn van DAE-personeel dat naar het kantoor van de CBA zou gaan. Hermelijn:

“We zouden met ongeveer 200 man met bussen daarheen gaan, maar omdat er nu toch een gesprek met de CBA werd ingelast vanmorgen om acht uur, hebben we de actie voorlopig opgeschort. Als de uitkomst van het gesprek negatief is, doen we het alsnog.”

Minister Balborda bevestigt dat er een gesprek is tussen CBA en DAE, maar wil er verder niets over zeggen.

“Wij hebben een afspraak met DAE dat we niet via de media met elkaar praten. Er komt geen circus.”

Een eventuele protestactie van personeelsleden vindt hij hun goed recht.

“Maar daar heb ik verder niets over te zeggen. Mijn prioriteit is de Curaçaose burgerluchtvaart weer in categorie 1 te krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *