DAE toch begonnen met vluchten Orlando

logo-daeWILLEMSTAD — Dutch Antilles Express (DAE) is maandag begonnen met haar directe verbinding met Orlando, Florida. Vanaf nu vliegt de luchtvaartmaatschappij elke maandag, woensdag en vrijdag naar de Amerikaanse stad.
Dat meldt DAE-topman Nelson Ramiz in een persbericht
.

Volgens Ramiz heeft DAE de laatste tijd zeer actief samengewerkt met het CTB om Curaçao in Orlando, Tampa, Miami en Houston te promoten.
Hij ziet geen enkele reden waarom de Verenigde Staten niet de grootste en belangrijkste markt voor Curaçao zouden kunnen worden ‘in plaats van Nederland’.
DAE least vliegtuigen bij Falcon Air, Ramiz’ luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten, waardoor de restricties die voortvloeien uit de degradatie van de Curaçaose burgerluchtvaart naar categorie 2 kunnen worden omzeild.
Door deze degradatie bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA mogen er geen nieuwe vluchten naar de Verenigde Staten worden opgestart door lokale luchtvaartmaatschappijen.

De directie DAE sprak overigens eind maart met minister Earl Balborda (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) af om direct te stoppen met het verkopen van tickets voor Orlando en Houston, omdat hier nog geen vergunning voor zou zijn afgegeven door de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA).
Zowel de minister, die momenteel op werkbezoek in Nederland is, als de directie van DAE was vandaag onbereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *