DAE-toestel terug naar Zanderij door defecte airco

logo-daePARAMARIBO/WILLEMSTAD — Een Fokker 100 van Dutch Antilles Express (DAE) heeft gisteren dertig minuten na vertrek van de Surinaamse luchthaven Zanderij rechtsomkeert gemaakt vanwege technische problemen. Volgens chief pilot van DAE Elroy Harms, in een vandaag afgegeven verklaring, was er een mankement aan de airconditioning in de cabine opgetreden.

Het vliegtuig had als bestemming Curaçao.
Volgens de luchtvaartmaatschappij zijn de passagiers op geen enkel moment in gevaar geweest. Evengoed kregen volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd meer dan zeven passagiers medische hulp op de luchthaven.
De arts zou hebben aangegeven dat het ging om gevallen van hyperventilatie.
Volgens DAE ging het om personen die door de opgelopen hitte in het vliegtuig onwel waren geworden.
Er was volgens Harms een defect aan een ventiel van de airco. Farley Poese, directeur DAE in Suriname, ontkent dat het om een motorstoring ging, zoals eerder in diverse media werd gemeld. Poese verklaarde aan De Ware Tijd dat het toestel eerst een paar rondjes boven Zanderij had moeten vliegen om brandstof kwijt te raken, alvorens te landen.
Tegen half tien gisteravond was het toestel weer klaar voor vertrek.
Aan boord waren onder meer Curaçaose jeugdvolleyballers.
Een daarvan meldt dat de piloot had verteld dat, als er weer iets niet in orde mocht blijken te zijn, hij onmiddellijk weer terug zou keren naar Zanderij.
Het toestel zou dan pas vandaag vertrekken. DAE vliegt sinds november op Suriname.
De Surinaamse luchtvaartdienst heeft in januari een Fokker-100 van DAE aan de grond gehouden vanwege een barst in de voorruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *