DAE wil meer Amerikaanse bestemmingen

logo-daeWILLEMSTAD — DAE (Dutch Antilles Express) wil haar vliegbestemmingen naar de Verenigde Staten uitbreiden met Tampa, Houston en Atlanta. Dat laat Nelson Ramiz, consultant voor DAE en investeerder, weten middels een persbericht. Momenteel vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf Curaçao al naar Miami en Orlando.

Vorige week maandag startte DAE met de rechtstreekse vluchten naar Orlando.
Enige tijd geleden had de luchtvaartmaatschappij daar nog geen vergunning voor, maar volgens minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning is die nu wel verstrekt.
Tot en met eind augustus mag DAE de ‘wet lease’-vluchten naar Orlando uitvoeren.

“DAE heeft de nodige documenten overhandigd op basis waarvan de vergunning is afgegeven. Dus aan de kant van de luchtvaart is het opgelost; de bal ligt nu bij DAE om zich waar te maken”

, aldus de minister.

Ramiz vertelt dat hij net terug is uit Tampa, waar de touroperators en reisagentschappen ‘staan te trappelen om ook Curaçao als directe bestemming op te nemen’.
Het plan is om zo snel mogelijk twee keer per week een verbinding met Tampa tot stand te brengen.
DAE kan ondanks de degradatie van de Curaçaose burgerluchtvaart, door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA, wel uitbreiden naar de Verenigde Staten, vanwege de eerder genoemde ‘wet lease’-constructie.
DAE least vliegtuigen van Falcon Air Express, het Amerikaanse bedrijf van Nelson Ramiz. Falcon Air staat namelijk onder supervisie van de FAA en niet van de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit (CBA).
Volgens Ramiz is het zaak dat DAE de Amerikaanse markt gaat aanboren, en dat concurrent Insel Air ‘uitbreidt op de markten waar geen beperkingen voor hen gelden’.

“Zo kunnen we samen meer toeristen uit verschillende gebieden naar Curaçao halen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *