Dagblad010 | Curaçao verplettert Amerikaanse team

Jan van der Sande

Totaal kwamen er 19 hits van de Antilliaanse knuppels, en die leverden 20 runs op

Curaçao heeft woensdag op het WPT in het Familiestadion van Neptunus het Amerikaanse team verpletterend verslagen (2-20) en het leek alsof de pers dit had zien aankomen want twee overzeese tv-stations, een overzeese radiozender en een rij schrijvende journalisten waren voor deze match uit Willemstad overgevlogen. Het geeft aan hoe populair honkbal in the Carribean is.

De mannen van coach Ramiro Balentina lieten hun vele fans vanaf het begin genieten van hun goede spel. Team USA was al snel kansloos. Het maakte veel fouten (6) en die werden alle afgestraft. Vier werpers moesten proberen de tegenstander te stoppen, maar zij bleven hits om de oren krijgen. In de 2e, 5e en 7e inning kwamen respectievelijk 9, 10 en 12 spelers aan slag. Na zeven slagbeurten werden de Amerikanen uit hun lijden verlost.

Totaal kwamen er 19 hits van de Antilliaanse knuppels, en die leverden 20 runs op. Een ongekende afstraffing die niemand had kunnen voorzien. Naast deze aanvallende impulsen, speelden zij verdedigend perfect. Niet minder dan drie dubbelspelen veegden alle keren de Amerikaanse illusies weg.

Hierdoor groeide ook hun werper, Raydell Isabella. Hij kreeg elf hits tegen maar zijn verdediging stond als een huis. De Amerikaanse aangewezen slagman, Liam Scafariello, zorgde voor het enig hoogtepunt door een verre homerun, pas de 3e van het toernooi, te slaan. Helaas voor hem leverde die slechts één punt op.

Eindstand 2-20. Na de eerste zege van team USA, 5-0 winst tegen Oranje, schreven wij dat de Amerikanen hun visitekaartje hadden afgegeven. De mensen die dat toen in ontvangst namen hebben dat inmiddels vast als een prop snel in de vuilnisbak gegooid.

Het toernooi gaat (donderdag 18 juli) als volgt verder:
13.30 uur Taiwan – Curaçao
19.00 uur Nederland – USA

Japan-Taiwan

Wedstrijd negen van het toernooi ging tussen de beide Aziatische deelnemers. Taiwan had twee zeges en dat was er één meer dan de mannen uit Japan. Bij winst van de laatstgenoemde en later op de avond van Curaçao tegen USA zouden alle 5 deelnemers gelijk eindigen.

Twee hits in de eerste slagbeurt waren voor de Japanners genoeg om een kleine 1-0 voorsprong te nemen. De eerste Taiwanees die een inning later aan slag kwam maakte hun achterstand met een verre homerun in het linksveld ongedaan. Daar bleef het niet bij want nogmaals twee honkslagen brachten de tweede run over de thuisplaat. Toen een inning later weer de kop van de slagploeg aan zet kwam zorgden zij gezamenlijk voor nog eens tweepunten. (1-4)

Japan bleef vechten voor een beter resultaat. Vooral hun aangewezen slagman, Ryuma Seki, had goed zicht op de pitches. Met drie hits en een vrije loop was hij steeds succesvol. Net als in de eerste inning was hij nu ook verantwoordelijk voor het tweede punt dat op het bord kwam. Verder lieten de Taiwanezen, enthousiast aangemoedigd door veel landgenoten op de tribune, het niet komen.

Bron: Dagblad010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *