Dailyhoops.nl | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft boetes aan Simbat en Spinity

Nederlandse Kansspelautoriteit geeft boetes aan Simbat en Spinity

Slecht nieuws voor Simbat Entertainment Systems Limited. Dit bedrijf heeft van de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) een boete gekregen van maar liefst €270.000. Deze boete is opgelegd omdat dit bedrijf kansspelen aanbood via 11 verschillende websites.

Daarnaast heeft ook Spinity Limited een boete gekregen van €100.000. Deze boete is door de Nederlandse KSA uitgedeeld voor het bevorderen van deelname aan de kansspelen die door Simbat werden aangeboden.

Simbat bood spellen aan en Spinity promootte deze spellen. Hierdoor kon Spinity ook geen boete uit de weg gaan. In juli 2017 heeft de Nederlandse KSA al besloten om deze boetes uit de delen aan beide partijen. Hier waren Simbat en Spinity het niet mee eens en maakten bezwaar tegen het besluit. Daarnaast wilde ze dat het niet bekend werd gemaakt. Op 6 juni deed de rechtbank in Den Haag uitspraak. De Nederlandse KSA mag volgens de rechtbank het besluit over Simbat en Spinity publiceren.

Aanbieden online kansspelen illegaal

De Nederlandse KSA heeft belangrijke raken. Zo moeten zij controleren of bedrijven op een illegale wijze kansspelen aanbieden. Volgens de huidige wet is het nog steeds niet mogelijk om een vergunning te krijgen om kansspelen online aan te mogen bieden. Daarnaast is het ook niet toegestaan om online kansspelen te promoten. Als de Nederlandse KSA erachter komt dat er op een illegale wijze kansspelen aan worden geboden hebben zij het recht om boetes uit de delen. Zo is dat dus ook gebeurd bij Simbat en Spinity.

Bron; Dailyhoops.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *