AD | ‘Damage control nodig na motie’

PAIS verbaast over PS: Reforma/MFK wil greep naar de macht doen

staten-schotte | Foto MFK

PAIS verbaast over PS: Reforma/MFK wil greep naar de macht doen | Foto MFK

Willemstad – Het is – uiteraard – ook Alex Rosaria (PAIS) opgevallen dat de motie de steun kreeg van de voormalige coalitie van het kabinet Schotte, namelijk naast MFK en MAN ook de grootste huidige regeringspartij PS.
PAIS verbaast over PS: Reforma/MFK wil greep naar de macht doen
misschien wel een aanwijzing over zichzelf af. Hij houdt de Reforma-beweging van MFK – na een aanvankelijke ontkenning dat Reforma en de partij van Schotte nauw verbonden zijn, wordt dat al enige tijd niet meer verborgen gehouden – verantwoordelijk.

Bij Reforma geen screening nodig

Het gaat hierbij om de motie om de Staatsregeling zodanig aan te passen dat de functie van de gouverneur goeddeels wordt uitgekleed.
Rosaria wil dat eerst intern binnen de eigen coalitie van PS, PAIS, PNP en Sulvaran (de laatste drie stemden tegen) – bespreken en deze discussie in dit stadium niet via de media voeren.

Hij keurt de motie wel met kracht af, zowel inhoudelijk als de wijze waarop deze tot stand is gekomen als de bedoeling erachter, namelijk: de terugkeer in de regering mogelijk maken van politici met een criminele verdenking tegen zich.

De PAIS-fractieleider doelt op ex-premier Gerrit

Schotte (MFK) en consorten. Zijn afkeuring blijkt ook uit de noodzaak volgens Rosaria om nu aan ‘damage control’ te doen. Want wat is gebeurd op dinsdag in de Staten is res- pectloos voor de eigen democratische rechtsstaat en slecht voor het investeringsklimaat. Hij noemt dit dan ook een ‘zwarte dag’ voor de Curaçaose politiek, verwijzend naar de bewuste poging om ‘de poten onder de stoel van de gouverneur weg te zagen’.
Het begon met een debat over de afwijzing van de aanwijzing van de Rijksministerraad aan de gouverneur van Sint Maarten. Maar naar het oordeel van Rosaria roept Curaçao op deze manier

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | ‘Damage control nodig na motie’

 1. Zita-Jesus blijkt helaas ook niet al te slim geweest te zijn wat de motie betreft. Ook deze partij, althans wat er nog van over is, kan er beter mee stoppen zoals de meeste trouwens. Misschien tijd voor een echt baantje ipv op kosten van ons beloastingbetalers onzin uit te kramen.

 2. Ben het zeer wel met @Tuna eens. PAIS heeft zich veel te lang op de achtergrond gehouden, teveel ingestemd met de andere coalitiepartijen., Vooral ook het het hele ziektekosten-gebeuren breekt deze partij nu op. Een echte eigen koers hebben ze niet gevaren en alles voor deze coalitie van 0,0. Ik ben bang dat er een grote versnippering gaat plaatsvinden, verlies voor PAIS, PS maar ook MFK. De bevolking is al die corruptive gewoon meer dan zat, Al die ouwe knarren die al jaren voor eigen parochie prediken is men zat, van vernieuwing is geen sprake. Jaar in jaar uit hetzelfde gezeur. What a bloody shame allemaal. We komen geen stap vooruit, innovatie ho maar. We lopen op alle fronten zwaar achter, we willen niet, we houden vast aan het oude en staan daarom stil.

 3. PAIS zit m.i. in een moeilijk parket. De coalitie opbreken betekent waarschijnlijk nu een verkiezingsoverwinning voor de MFK. Ik vermoed dat Rosaria de ontwikkelingen in de komende maanden even afwacht…. Maar ja,met wie moet PAIS gaan samenwerken nu blijkt dat PNP maar zelfs ook oppositie-partij PAR meehuilen met de wolven in het bos en corruptie toejuichen gezien hun ondersteuning van de MFK-motie?
  Mevrouw Leeflang moet maar snel een politieke partij oprichten
  en aan de weg gaan timmeren met haar ,gelukkig democratische en anti-corruptie, denkbeelden. PAIS-Mevr. Leeflang : m.i. de enige redding. ( Ik stel voor dat Mevr. Leeflang een bankrekening opent waarop sympathisanten geld kunnen storten ter financiering van haar verkiezingscampagne!).

 4. Waarom is de PS tegen een extra screening?
  hebben ze wat te verbergen?
  deze motie is niet in het belang van de bevolking, maar in het belang van de corruptici….
  laat dat duidelijk zijn.

 5. Pais heeft niet goed opgelet, en heeft kansen laten liggen om in te grijpen. Het vast blijven houden aan Asjes/fraudelientje verhaal breekt ze nu op. Te laat en te traag en in hun hemd gezet sputterend op de achtergrond is nu de rol voor deze net iets te laffe partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *