Dannawi nieuwe voorzitter MAN

De nieuwe bestuursvoorzitter van de MAN, Gassan Dannawi voert het woord, bijgestaan door leden van het bestuur en politiek leider Hensley Koeiman.

De nieuwe bestuursvoorzitter van de MAN, Gassan Dannawi
voert het woord, bijgestaan door leden van het bestuur en politiek leider Hensley Koeiman.

WILLEMSTAD — Gassan Dannawi is gisteren gekozen als voorzitter van de politieke partij MAN. Dannawi was de enige kandidaat voor deze functie en volgt met zijn uitverkiezing Evarardus ‘Efi’ van de Meent op, die in de afgelopen twee jaar het MAN-bestuur heeft voorgezeten. Dannawi stelt in een eerste reactie de MAN op creatieve en moderne wijze meer zichtbaar te willen maken.

In het nieuwe MAN-bestuur hebben verder zitting: Giovanni Atalita (vicevoorzitter), Franklin Angelista (secretaris-generaal), Jossy Allee (penningmeester) en de commissarissen: Amador Nita jr, Anuska Carmelia, Shanny Granville-Bitorina, Milton Yarzagaray jr, Elfried Koots en Henny Marcera. In het bestuur zit ook politiek leider en Statenlid Hensley Koeiman.

Het bestuur zal voor een periode van twee jaar aanblijven. De nieuwe voorzitter is al zeven jaar lid van de MAN. Namens de partij was hij in 2010 gedurende enkele maanden lid van de allerlaatste Staten van de Nederlandse Antillen.

Na het eind van de Nederlandse Antillen en de start van het Land Curaçao werd Dannawi medewerker van toenmalig MANminister, belast met de Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) en huidig politiek leider Hensley Koeiman. De samenwerking van indertijd legt volgens Koeiman een solide basis voor de relatie die er nu moet bestaan tussen de bestuursvoorzitter en de politiek leider, aldus Dannawi.

“Ik heb indertijd goed met hem kunnen samenwerken. Ik weet wie hij is en wat hij voor dit eiland kan betekenen.”

Dannawi maakt zich zorgen over het Curaçao van dit moment.

“We zitten in een crisis. Een crisis op economisch, maar ook sociaal en moraal gebied. De meest kwetsbaren in de samenleving worden het hardst geraakt. Het gaat hierbij vooral om ouderen en jongeren. Ouderen moeten inleveren, terwijl er wordt bezuinigd op jongeren. Je moet juist in deze groepen investeren. Ik begrijp wel dat de middelen beperkt zijn, maar daarom moet je op zoek moet naar creatieve en moderne oplossingen. Daar staan wij voor”, aldus de nieuwe voorzitter, verwijzend naar het pas aangetreden bestuur.

De nieuwe bestuursvoorzitter geeft aan, dezelfde moderne en creatieve oplossingen op de MAN te willen gaan toepassen.

“Als bestuur zit je maar voor een periode van twee jaar. Dit is feitelijk te kort om daadwerkelijke een grote ommekeer te kunnen bewerkstelligen. Maar als nieuwe voorzitter zal ik en mijn team de partij trachten dichter bij het volk te brengen, om beter te communiceren en om de partij transparanter te maken. Hierbij zullen we natuurlijk gebruik gaan maken van de gebruik gaan maken van de Statenfractie van de MAN.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *