Davelaar kondigt diepgaande audit bij UTS aan

uts-smallWILLEMSTAD — Er komt een operationele, maar ook een financiële doorlichting van telecombedrijf UTS. Dit bevestigt politiek leider van de PNP Humphrey Davelaar. Het Statenlid van de groene partij wijst erop dat in het regeerakkoord dat de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran met elkaar zijn overeengekomen, is afgesproken dat bij alle overheids-nv’s een audit zal worden uitgevoerd.

Het is niet voor het eerst dat er melding wordt gemaakt van een diepgaand onderzoek bij telecombedrijf UTS.
Bij het aantreden van de vorige coalitie van MFK, PS en MAN werden er ook afspraken gemaakt over onderzoeken op verschillende onderdelen die te maken hebben met de bedrijfsvoering en het functioneren van de directie en Raad van Commissarissen (RvC) van het lokale telecombedrijf.
Voormalig Telecom-minister Dominique Adriaens maakte ook aanstalten om te komen tot een audit bij UTS.
Maar de RvC ging niet in op dit verzoek omdat het geen besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van het bedrijf was, die bestaat uit Curaçao en St. Maarten, maar een verzoek betrof van een Curaçaose minister.
Bij het besluit van de RvC speelde ook mee dat de Raad van mening was dat er bij het bedrijf in de afgelopen tijd al tal van onderzoeken hebben plaatsgevonden.
Maar het nieuwe kabinet staat er op dat er bij UTS zowel een operationele, als financiële audit wordt gehouden.
Davelaar stelde gisteren tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de coalitieleden dat er binnenkort een aanvang zal worden gemaakt met de voorbereidingen bij het lokale telecombedrijf.

“In het regeerakkoord was afgesproken dat de audit er zou komen, maar dat de portefeuillehouders hieraan zouden werken.
Dit heb ik gisteren de andere leiders verteld.
Er moet nog een Terms of Reference worden opgesteld, maar die audit komt er.”

Bij de audit zal er volgens Davelaar ook gekeken moeten worden naar de specifieke klachten die er binnen de gemeenschap bestaan over de dienstverlening van UTS, maar ook de vraag of en hoe gezond het telecombedrijf eigenlijk is, aldus de PNPleider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *