DCLP | Stand van zaken civiele enquête Overheids-NV’s

Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling

Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling

WILLEMSTAD – Naar verwachting zal de onderzoeker van de enquête-zaak tegen Overheids-NV’s , prof. mr. Huub Willems, medio juni 2016 de definitieve uitslag uitbrengen. In eerste instantie zou dit half mei 2016 plaatsvinden.

In de enquête-zaak tegen de Overheids-NV’s heeft prof. mr. Willems op 31 maart jl. een concept-verslag beschikbaar gesteld aan de advocaten van de partijen en belanghebbenden. Deze hebben een maand de tijd gekregen om commentaar daarop bij de onderzoeker in te leveren.

Recentelijk heeft prof. mr. Willems het Hof bericht dat de advocaat van Refineria di Kòrsou (RdK) heeft verzocht om een verlenging van de termijn voor reactie met vier weken vanwege – kort gezegd – de ingewikkeldheid van de materie en de omvang van het concept-rapport.

De onderzoeker heeft het verzoek om verlenging van de termijn voor een reactie redelijk geacht en heeft daarmee ingestemd. Dat betekent dat het commentaar nu uiterlijk eind mei 2016 bij prof. mr. Willems moet zijn ingeleverd.

Het OM wordt in deze zaak vertegenwoordigd door advocaat-generaal Anton van der Schans. Advocaat Karel Frielink van BZSE Attorneys vertegenwoordigt Aqualectra in deze. Chris de Bres van HBN Law is raadsman van Curacao Oil en Cuacao Gas. Dave Liqui-Lung vertegenwoordigt Rifeneria di Korsou.

Verder word Gerrit Schotte in deze zaak bijgestaan door Douwe Boersema en P van der Korst, en Oswald van der Dijs en Ray Treurniet door Daniel Zahavi en Lieke Timmer.

Bron: DutchCaribbeanLegalPortal

2 Reacties op “DCLP | Stand van zaken civiele enquête Overheids-NV’s

  1. Als de feiten boven water komen zullen de MAN en MFK politici jarenlang in de cel moeten

  2. Kan me niet aan de indruk ontrekken dat Willems flink zijn zakken heeft gevuld mede door het onderzoek steeds langer te laten duren en dadelijk met een nietszeggend rapport komt dat niet meer waard is dan het papier waarop het is geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *