DDS | Kabinet treuzelt met invoering van wet om online gokken te reguleren

Kabinet treuzelt met invoering van wet om online gokken te reguleren

Zo snel als dat het kabinet-Rutte III uit de steigers holt om werk te maken van zaken als de afschaffing van het raadgevende referendum of het stoppen van verhogingen van het eigen risico in de zorg, zo traag wordt er gereageerd op de al jaren bestaande wens om nu eindelijk eens regels te maken omtrent gokken op het internet.

Nederlandse casinohouders worden onrustig door de traagheid waarmee het Nederlandse kabinet opereert. Al in het voorjaar werd door het voorgaande kabinet aangekondigd dat websites die online gokspelletjes aanbieden dat binnenkort ook legaal kunnen gaan doen. Voorwaarde is wel dat er over hun resultaten kansspelbelasting geheven gaa worden, en de Kansspelautoriteit toezicht zal gaan houden. De Tweede Kamer ging er op 6 juli mee akkoord.

Maar de wet is nog niet van kracht, omdat het nog altijd wacht op instemming van de Eerste Kamer: deze is nodig om de wet als zodanig van kracht te laten worden. De senaat weigert vooralsnog echter in te stemmen voordat enkele vragen zijn beantwoord. Leden van de Eerste Kamer spraken hun zorgen uit over de verslavingszorg en het beleid rond gokschulden, en vroegen toenmalig staatssecretaris Klaas Dijkhoff nog even goed naar die aspecten te kijken.

Sindsdien is het stil. Dijkhoff is inmiddels geen staatssecretaris meer, maar heeft zitting genomen in de Tweede Kamer. Het dossier kansspelen is overgegaan naar de nieuwe minister Sander Dekker, maar hij heeft de vragen van de Eerste Kamer nog niet beantwoord.

Bron: DeDagelijkseStandaard

Een Reactie op “DDS | Kabinet treuzelt met invoering van wet om online gokken te reguleren

  1. Renée van Aller

    Het grote geld hoe slecht van herkomst ook, is het Gouden Kalf (de Mammon) die door de regering van de VVD, het CDA en de Christenunie met een nietsontziende aanbidding wordt vereerd. Daar rust Godes zegen op en die van het grootkapitaal. Ze hangen dezelfde waarden en normen aan. “Als je het zo mooi kunt krijgen in een tropisch belastingparadijs, waarom zou je je als professionele afperser, drugsbaron, (il)legale gokmiljarden wegwerker, of mensenhandelaar dan in godsnaam in de natte, koude polder vestigen? Nou, omdat hier behalve verdomd handige belastingwegen ook fijne fysieke wegen voor criminele handelingen zijn. Nederland afficheert zich niet voor niets als De Poort van Europa. Dankzij de haven in Rotterdam na Portugal is Nederland de grootste doorvoerhaven van cocaïne kan de coke uit Colombia worden gelost en via de Betuwelijn, de Rijn, Schiphol (riskant) of de A2 reizen de lijntjes verder. Illegale meisjes kun je ook vervoeren via die lijntjes, maar dan de andere kant op. Stel, je bedenkt een lumineuze financiële fraude. Zit die goed in elkaar, dan heb je daar hoogstwaarschijnlijk een topfiscalist, een topadvocaat of maffiamaatje, een notaris die stempelt terwijl zijn leesbril werkeloos aan een koordje om zijn nek bungelt en een beetje stevige bankier die elke avond zijn geweten spoelt met Johnny Walker Blue Label bij nodig. Die zijn voorhanden in de polder.” Het Belastingparadijs is er bloedstollend helder over. Iedereen zou die inzichtelijke studie, die ook nog geweldig geschreven is, moeten lezen. Algemene ontwikkeling in het kwaad, dames en heren. Wij hebben dat broodnodig en u ook. Wij smullen ervan. Dank zij onze politici van de laatste 100 jaar Is Nederland het belastingparadijs bij uitstek, hoe hard premier Rutte dat ook ontkent. Maar de onsmakelijke details zijn geëxporteerd naar de rest van het Koninkrijk in de Cariben. Zo houdt Nederland een schoongewassen reputatie ten koste van de eilandelijke reputatie. Wij zijn van mening dat Nederland veel harder een integriteitskamer nodig heeft, dan Sint Maarten. Al die gokmiljarden worden witgewassen op de Zuidas en verdwijnen dan naar een gratis belastingparadijs om in casu de onaardige Nederlandse fiscus te ontlopen. Of er wordt vastgoed mee aangekocht of gebouwd. Prima witwasmethode. Onze fiscus is hard tegen eigen mensen maar zeer lieftallig voor niet bestaande arbeidsplaatsen van buitenlandse multinationals. Een ruime ruling kan zo geregeld worden met de fiscus. De Nederlandse kansspelen aan banden leggen en niet de kansspelen in de rest van het Koninkrijk, is een te in het oog lopende discriminatie. Ley pa un, ley pa tur, toch? Of toch niet? Gokje wagen? Er komt geen rechtvaardige en zeker geen transparante regeling voor de Nederlandse kansspelen. Wordt een modderige operation witchcraft. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *