De nieuwste Harlem ‘Peacock’ Shake

WILLEMSTAD — Of je vindt het leuk of je haat het: de Harlem Shake. Een Youtube-filmpje dat inmiddels tienduizenden keren is gekopieerd. Ook Curaçao heeft zijn eigen versies. Opgenomen op scholen, Mambo Beach of gewoon thuis op de porch. De ene versie is gekuist, de andere ronduit vulgair.

Gisteren werd de nieuwste versie opgenomen bij de Peacock Bar op Scharloo. Er was een oproep gedaan en veel mensen gaven hieraan gehoor. De Harlem Shake van de Peacock Bar is inmiddels ook op Youtube te zien.

De Harlem Shake is een technotrance-nummer van de producer Baauer, die daar vorig jaar dik mee scoorde. Vorige maand zette een groep Australische skaters een filmpje van 30 seconden op Youtube, dat ondersteund werd door dit nummer. Het principe is simpel: iemand staat in een setting alleen te dansen op het nummer. Dit duurt ongeveer 15 seconden voordat er gezapt wordt naar de volgende scène. De persoon is niet meer alleen, maar wordt omringd door een groep die op het deuntje van de Harlem Shake zo gek mogelijk doet. Met opblaasbeesten, een zak over het hoofd, of liggend op de grond, je kan het zo gek niet bedenken. Van het leger en middelbare scholen tot mediabedrijven, de Harlem Shake is na het planken en de flashmob de nieuwste hit die viraal is gegaan, tot er weer een leuker fenomeen bedacht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *