Deadline PdVSA verstreken

Nog geen duidelijkheid over toekomstplannen

PDVSA-1Willemstad – De deadline van 31 december van de regering om van Venezuela duidelijkheid te krijgen over de toekomstplannen voor de raffinaderij, is geluidloos verstreken, zo heeft voorzitter Cornelio Bouis van de Apri, de bond van stafpersoneel bij Isla aan deze krant verklaard.

Advertentie

Wij wachten nu ook af wat er gaat gebeuren. Vanaf het begin vonden wij de deadline van 31 december ongelukkig.
Het was veel te kort dag, in december zijn er belangrijke verkiezingen in Venezuela gehouden en had je ook nog de feestdagen.”

Vertegenwoordigers van de Apri en de vakbond Petroleum Workers Federation Curaçao reisden vorig jaar naar Venezuela af om te lobbyen over de toekomst van de raffinaderij.
De delegatie had een gesprek met de parlementaire commissie voor energie en wil leden van deze werkgroep binnenkort uitnodigen om zelf op Curaçao poolshoogte te komen nemen bij de raffinaderij.
Premier Asjes bracht vorig jaar in aanwezigheid van het koninklijk paar een bezoek aan Venezuela. Bij die gelegenheid is de lokale raffinaderij ook ter sprake gebracht bij onder anderen president Maduro.

,,Het kan zijn dat er daarmee een opening is gecreëerd waardoor het niet nodig is om aan de deadline vast te blijven houden,” zo merkt Bouis op.

De Staten gingen in augustus vorig jaar akkoord met de vorming van twee multidisciplinaire teams die zich afzonderlijk zouden moeten buigen over de modernisering van de raffinaderij en een alternatief plan voor het geval de raffinaderij gesloten wordt.

,,Die teams zijn niet zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was eind september, maar pas eind november samengesteld. De teams moeten met het oog op de sluiting van de raffinaderij in 2019 wel aan de slag, de tijd begint te dringen.”

Een van de teams wordt voorgezeten door Werner Wiels die desgevraagd geen commentaar wil leveren op de vraag wat de teams aan het doen zijn.

,,Op dit moment willen wij een deskundige aan het werk zetten om de bevolking te informeren over de werkzaamheden van de teams.”

Premier Asjes was gisteren niet voor commentaar bereikbaar.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *