Dean Rozier liep boos weg

_Chester Peterson-Pik Pisas-2-Rozier

Advocaat Chester Peterson van de tegenpartij werd volgens Rozier ‘met gouden handschoenen’ bejegend.

Willemstad – Voormalig fractieleider van MFK, Dean Rozier, is tijdens de laatste zitting van 28 augustus in de zaak tegen voormalige partijgenoten boos weggelopen. Desgevraagd zei hij dat hij daarmee wilde voorkomen dat hij de rechtbank onheus zou bejegenen.

Advocaat Chester Peterson van de tegenpartij werd volgens Rozier ‘met gouden handschoenen’ bejegend. Daardoor voelt hij zich niet serieus genomen en vreest hij dat zijn belangen in het gedrang komen.

Het ging om een zogenoemde enquêtezitting, waarin de MFK-leden die Rozier beschuldigen van omkoping, Gilmer ‘Pik’ Pisas, Monique Koeyers- Felida en Rudney Garmes, met getuigen moesten komen.

,,Ik was geïrriteerd door de sfeer. Ik verloor bijna mijn zelfbeheersing en daarom besloot ik de rechtbank te verlaten.”

Vooraf was door Peterson niet aangegeven wie er zou komen getuigen. Dat bleek Koeyers-Felida te zijn, maar zelfs de rechter was daar niet van op de hoogte gesteld. Daardoor was het onmogelijk om vragen voor te bereiden.

Rozier vindt dat zijn advocaat Rob Rijnberg daartegen onvoldoende heeft geprotesteerd. Zijn uitleg was dat hij als advocaat respect moet tonen tegenover de rechtbank. Rozier reageert nu pas, omdat hij net is teruggekeerd uit het buitenland. Achteraf vraagt hij zich af of hij een wrakingsverzoek had moeten instellen.

,,Maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen.”

Hij denkt ook niet dat de rechter vooringenomen was. Rozier heeft er wel het gevoel aan overhouden dat de MFK door de intimiderende handelwijze van Peterson het beoogde effect bij de rechtbank heeft bereikt.

Hij roept het Gemeenschappelijk Hof op de dreiging vanuit de hoek van MFK op de gemeenschap van Curaçao te onderkennen. Want alle burgers hebben gelijke rechten:

,,Gelijke monniken gelijke kappen. MFK-leden mogen niet anders worden behandeld dan niet aan MFK gelieerde burgers.”

Morgen is de volgende zitting in deze zaak.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *