Dean Rozier wil inzage onderzoeksdossier

Augustus 2012: Dean Rozier stapt uit de MFK en geeft geen steun meer aan de regering Schotte - Foto | Dick Drayer

Augustus 2012: Dean Rozier wil inzage onderzoeksdossier – Foto | Dick Drayer

Willemstad – Dean Rozier heeft afgelopen vrijdag tijdens de behandeling van de zaak die het oud-Statenlid tegen MFK-leden Gilmar ‘Pik’ Pisas, Rudney Garmes en Monique Koeyers-Felida heeft aangespannen, het Gerecht verzocht om het onderzoeksdossier in te zien.

Nadat de zaak verschillende keren werd uitgesteld, vond afgelopen vrijdag dan eindelijk de behandeling van de zaak die Rozier heeft aangespannen plaats.

Het drietal van MFK beschuldigde Rozier er in 2012 van, nadat het kabinet Gerrit Schotte was gevallen, hen eerder te hebben getracht om te kopen om de regering ten val te brengen. Hiervoor zou het oud-Statenlid het drietal een bedrag van 500.000 gulden per persoon hebben aangeboden. Rozier, die dit verhaal betwiste, spande een rechtszaak tegen de drie leden van MFK aan.

Rozier wordt in deze zaak vertegenwoordigd door advocatenkantoor Soliana, Bonapart & Aardenburg. De drie leden van MFK worden bijgestaan door Chester Peterson van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson.

Tijdens de behandeling van de zaak afgelopen vrijdag bracht de raadsman van Rozier naar voren dat zijn cliënt inzage wil in het onderzoeksdossier.

,,Eiser moet weten welke verhalen (lees: leugenachtige verklaringen) gedaagde Pisas bij het Openbaar Ministerie heeft opgehangen”, aldus de pleitnota van de raadsman van Rozier.

Kort na de val van het kabinet Schotte in 2012 heeft Rozier de politieke arena de rug toegekeerd. ,,Zijn belagers weten echter niet van ophouden: deze zaak is ondertussen integraal onderdeel geworden van de dezer dagen tot in het uiterste gemobiliseerde MFK-propaganda machinerie”, aldus de pleitnota.

Volgens Rozier wordt het drietal waartegen hij een rechtszaak heeft aangespannen door de MFK opgehitst.

,,De MFK is in de afgelopen maanden doende geweest en is ook thans doende met alle mogelijke middelen een politieke campagne te voeren waarin niets en niemand wordt ontzien”, aldus de pleitnota.

En:

,,Die campagne wordt vanuit MFK ook gevoerd door het tussenschuiven van een belangenorganisatie (de hervormingsbeweging van Schotte, Reforma, red.) en een stichting (Kòrsou Fuerte i Outonomo, red.) van waaruit iedere keer weer dezelfde politieke boodschap door iedere keer dezelfde kopstukken, waaronder ook de gemachtigde van gedaagden, wordt uitgedragen en dezelfde vijandige toonzetting wordt gehanteerd jegens een ieder die de politieke standpunten van de MFK niet volgt. Voren geduide stichting heeft zelfs de media gehaald door onverholen met geweld te dreigen.”

Hierbij kan volgens de pleitnota van Soliana, Bonapart & Aardenburg niet zomaar worden uitgesloten dat zich onder gedaagden personen bevinden die niet zozeer worden opgehitst door de in gang gezette ‘politieke machinerie’.

,,Maar die zich door het geweld onder druk gezet voelen en om die reden in hun litigieuze beweringen volharden om maar niet zelf een mikpunt van die campagne te worden.”

Achteraf betreurt Rozier het dat hij zich in 2010 door Schotte liet overhalen om de politieke arena te betreden.

,,Eiser heeft een gezin: een echtgenote en kinderen en is druk doende zijn zakelijke belangen te bestieren. Ook thans nog worden eiser en zelfs zijn familieleden in politiek geladen radio-uitzendingen van de MFK mikpunt gemaakt, destijds werden vrachtwagens van het door hem opgebouwde bedrijf in brand gestoken (vrachtwagens van Kortijn IJs, red.). Had eiser dat allemaal van te voren geweten, dan had hij zich nimmer met de politiek ingelaten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “Dean Rozier wil inzage onderzoeksdossier

 1. trouwens Rozier was ook van de MFK en daarom is hij zelf ook schuldig aan het wanbeleid..
  hij heeft ruim 1 jaar geweten wat er speelde.
  met een beetje verstand (wat hij toch zou moeten hebben)kon hij weten hoe Gerrit S. in elkaar zat.
  maar liep wel vrolijk mee…
  dus ik heb niet veel medelijden..
  Ik was wel blij dat hij toen opstapte uit deze maffia bende.
  beter ter halve gekeerd, dan enzovoort….

 2. iemand die nu nog met een soort trots zegt een MFK aanhanger te zijn is MAFFIA…

 3. Abraham Mossel

  Dean Rozier, Op de dag dat jij je zetel introk was ik toevallig in de stad en zag je in je eentje op het terras voor het statengebouw zitten, ik heb je toen de hand gedrukt en gezegd mooi gedaan man maar pas op dat je niet over twee dagen aan een boom hangt ergens in het veld der onwetende.Nu zover is het nog niet gekomen op een brandje na.Veel sterkte van mij toegewenst.

  Hou rekening met het onderstaande.

  EEN PSYCHOPAAT ALS TEGENSTANDER is niet fijn, HIJ ZAL ER ALLES AAN DOEN OM ZIJN EIGEN STANDPUNT ALS WAARHEID TE DOEN OVERKOMEN, HIERBIJ zal voor hem geen weg te hoog of te laag zijn om zijn tegenstander te vernietigen.

  ps: Godett was daar ook aan het schreeuwen om de val van het Gerrit de Raaf cabinet. 180 % omgedraaid $$$$$$$ ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *