Debat Aqualectra nam uren in beslag

Willemstad – De centrale commissievergadering in de Staten, waarbij de directie van Aqualectra was uitgenodigd, ging gisteren ruim vier uur later dan gepland inhoudelijk van start. Vanaf 9.00 uur is er gedebatteerd over de vraag of de minister-president, Gerrit Schotte (MFK), als vertegenwoordiger van de aandeelhouder en de Raad van Commissarissen van Aqualectra wel bij de vergadering aanwezig kon zijn. Net als in het geval van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is het juist de bedoeling dat centrale commissievergaderingen voorbereidend zijn op openbare debatten waarbij ministers aan de tand gevoeld worden over hun beleid en hun uitvoerende taken. In een centrale commissievergadering is dus doorgaans geen minister aanwezig.

Speelde Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) het tijdens de SVBdiscussie nog hoog op en was hij van mening dat minister Jacinta Scoop-Constancia (MFK) daar niet bij aanwezig hoefde te zijn, nu ging hij mee met de wens van de meerderheid van de Staten en maakte hij er geen ophef over.

Het was reden voor PNPStatenlid Humphrey Davelaar om de vergaderzaal te verlaten.

,,De RvC en aandeelhouder lijken wel bang dat de directeur verkeerde dingen gaat zeggen”, zo voerde hij aan.

Om 13.30 uur werd besloten de spreektijd te verlengen van 10 naar 20 minuten. Uiteindelijk werd de vergadering tot nader order geschorst. Aqualectra-directeur Darick Jonis stelde minstens twee weken nodig te hebben voor het beantwoorden van de 129 op hem afgevuurde vragen, waarvoor hij ook in de oude archieven terug zal moeten.

De PAR heeft hevig geprotesteerd tegen de aanwezigheid van Schotte die onuitgenodigd de vergadering bijwoonde en een presentatie hield over de nieuwe water- en elektriciteitstarieven.

Bron: Antiliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *