Debat Marvelyne Wiels mogelijk nog dit jaar

"Marvelous Marvelyne" Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie

“Marvelous Marvelyne” Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie

Willemstad – Het Statendebat over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels zal mogelijk dit jaar nog, in de week van 16 december, plaatsvinden.

Dat heeft Statenvoorzitter Mike Franco gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt. De Statenvoorzitter liet gisteren weten kennis te hebben genomen van uitlatingen van verschillende mensen dat hij de vergadering over de Gevolmachtigde minister niet zou willen oproepen.

,,Daar is geen sprake van”, reageerde Franco die liet weten zich te moeten houden aan het reglement. Dit geeft aan dat een Statenvergadering binnen twee weken na aanvraag moet worden opgeroepen. ,,Dat wil en probeer ik ook, maar er moet wel rekening worden gehouden met de situatie”, aldus Franco.

Niet Wiels, maar minister-president Ivar Asjes (Pueblo Soberano) zal tegenover de Statenleden verantwoording moeten afleggen. Asjes had aangegeven de week direct na het bezoek van koning Willem- Alexander en koningin Máxima beschikbaar te zijn, maar uitgerekend die week reisde een deel van het parlement af naar Panama en Mexico voor de vergaderingen van Parlatino. In deze groep zat ook één van de indieners voor het verzoek voor een Statenvergadering over Wiels.

,,Toen heb ik gezegd, als zes mensen afwezig zijn, waaronder ook de indieners, is het niet netjes om juist op dat moment een Statenvergadering op te roepen”, aldus Franco. Het volgende geschikte moment deed zich voor tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk. Maar toen moest Asjes doorreizen naar Brussel. ,,Dan heeft het ook geen zin”, legt de Statenvoorzitter uit. ,,De minister-president moet er wel bij zijn. Het is niet zo’n geval waarbij je kan zeggen dat de vicepremier voor hem uitleg komt geven aan de Staten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *