Decompressietank niet in gebruik

 Door: Elisa Koek

ziekte versgeperst.com NIEUWS duiken decompressietank Curaçao Bonaire behandeling bediening  nieuwe druktank style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De decompressietank die eind juli werd geopend, is niet in gebruik. “Duikers met decompressieziekte moeten nog even naar Bonaire”, laat minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia weten. De tank is niet in gebruik, omdat specialisten nog niet klaar zijn met hun training.

Een duiker die gisteren op negen meter onverwachts naar de oppervlakte moest, kreeg een paar uur later last van decompressieverschijnselen. Hij werd vrijwel meteen naar het Sehos gebracht met de veronderstelling de decompressietank in te kunnen. Dit bleek anders uit te pakken: de tank kon nog niet gebruikt worden.

Snel handelen
Het personeel reageerde accuraat”, laat duikinstructeur Hans Pleij weten die de duiker assisteerde in het ziekenhuis. “Hij kreeg zuurstof en de eerste dokter constateerde meteen decompressieziekte. De tweede dokter wist het echter niet. Dit moet veranderen. Er moet snel gehandeld worden zodat meteen de juist behandeling kan worden toegepast.”
De decompressieverschijnselen van de duiker waren gelukkig niet heel ernstig waardoor hij er goed vanaf kwam.

Paar weken
Volgens Constancia kan de tank per 1 september wel in gebruik worden genomen. “De specialisten worden opgeleid door Venezolanen en zijn binnen een paar weken klaar. Ze wachten alleen nog op accreditatie.” De tank is op mysterieuze wijze ook nog kapot geweest, maar dit is inmiddels opgelost. “Alles was klaar en het Sehos had de sleutel van de tank. Ineens was de tank kapot, maar dit is nu gerepareerd. De tank is klaar om in gebruik te worden genomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *