Defensie | Marineschip onderschept drugstransport in Caribische Zee

Marineschip Van Speijk onderschept 550 kg coke in Caribische Zee

Het marineschip Zr.Ms. Van Speijk, het stationsschip van de Koninklijke Marine in de West, heeft in de nacht van 21 op 22 december ongeveer 550 kg cocaïne onderschept op een ‘go-fast’ in de Caribische Zee.

De Dash-8, het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) werd ook ingezet ter ondersteuning van de Zr.Ms. Van Speijk. Na de detectie, werd de RHIB, het interceptievaartuig van de Van Speijk gelanceerd met een Law Enforcement Detachment (LEDET) van de Amerikaanse Kustwacht aan boord om de ‘go-fast’ te onderscheppen. Nadat het vaartuig was ge-board, zijn na onderzoek 28 balen cocaïne (zo’n 550 kg) aangetroffen en in beslag genomen. De opvarenden werden aangehouden en samen met de contrabande overgedragen aan een vaartuig van de U.S. Coast Guard.

Drugsvangst coke cocaine 550 kg-2 | marineschip Zr.Ms. Van Speijk

Namens de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied voert Zr. Ms. Van Speijk momenteel anti-drugsoperaties uit in de Caribisch Zee. Het schip en haar bemanning maakt daarbij deel uit van een permanente multinationale drugsbestrijdingsoperatie geleid door het Joint Interagency Task Force South. Het schip opereert binnen een Taskgroup waarover de Commandant der Zeemacht in het Caribisch het commando voert. Anti-drugsoperaties zijn één van de hoofdtaken van Defensie in het Caribisch Gebied.

Bron: Defensie Caribisch Gebied

3 Reacties op “Defensie | Marineschip onderschept drugstransport in Caribische Zee

  1. Geweldig.

  2. Ik moet zeggen 550 kilo is een behoorlijke partij daar kan de hele Curaçaose bevolking een jaar lang van snuiven en dit allemaal open en bloot in een bootje? Het zal toch geen afleidingsmanoeuvre zijn? Dat nog een grotere partij via een andere route ergens anders aan land komt? Je kan alles zeggen van de Venezolaanse drugsmaffia behalve dat ze achterlijk zijn.

  3. Jammer, Brian Mariano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *