Defensie | Military trackers helpen Bonaire bij dodelijke schietpartij agent

Ferry Bakx Bonaire-Military trackers | Defensie

Military trackers van het Korps Mariniers helpen bij onderzoek Drum op Bonaire | Defensie

Military trackers van het Korps Mariniers hebben op Bonaire geholpen de daders van een dodelijke schietpartij op te sporen. Politieagent Ferry Bakx kwam vorige week om het leven toen hij met een collega bij een huis op onderzoek uitging. Het zou om een overval gaan.

Toen zij arriveerden kwam het tot een achtervolging waarbij Bakx werd neergeschoten. Hulpverleners brachten hem naar het ziekenhuis, maar hij bleek niet meer te redden. De daders wisten te ontkomen.

Ferry Bakx Bonaire-Military trackers 2 | Defensie

Military trackers van het Korps Mariniers helpen bij onderzoek Drum op Bonaire | Defensie

Kort na het drama zijn de professionele spoorzoekers vanaf Curaçao ingezet om het Korps Politie Caribisch Nederland bij te staan. “Wij zijn gespecialiseerd in het vinden en volgen van sporen”, vertelt hun teamleider. “Daaruit halen we zoveel mogelijk informatie over de bewegingen van de daders.” Zo brachten de mariniers onder meer de vluchtroute in kaart. Ook vonden ze kleding, een portemonnee en een patroonhouder.

De military trackers zijn inmiddels terug op Curaçao. “Onze inzet is erg nuttig tijdens de eerste periode, wanneer de sporen nog vers zijn”, verklaart de teamleider. “Daarna nemen andere diensten het over.” De daders zijn nog niet gevonden.

Bron: Defensie Caribisch Gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *