DeGelderlander | Bicentini en Room met Curaçao zeker van de Gold Cup

Remko Bicentini, bondscoach van Curaçao en trainer van Juliana’31, voor de training van Curaçao bij de Gold Cup van 2017. © David Heykoop

WIJCHEN/WILLEMSTAD – Het is bondscoach Remko Bicentini voor het tweede keer op rij gelukt om zich met Curaçao te kwalificeren voor de Gold Cup. Begin april is de loting voor het landentoernooi voor Noord- en Midden-Amerikan, de equivalent van het EK.

De Gold Cup begint op 15 juni, in de Verenigde Staten en Costa Rica. Wijchenaar Bicentini plaatste zich met Curaçao via de Nations League voor het toernooi. Curaçao, met onder anderen doelman Eloy Room (ex-Vitesse), eindigde als vierde in de Nations League van de CONCACAF en bemachtigde zodoende zowel een ticket voor de Gold Cup als kwalificatie voor de zogeheten elite divisie A van de Nations League. Curaçao verloor het laatste duel met Antigua en Barbuda (2-1).

Nations League

Woensdag is de loting voor het vervolg van de Nations League, in september. Het elftal van Bicentini treft in de elitegroep dan landen als Mexico, de Verenigde Staten, Panama en Costa Rica.

Bicentini, sinds 2016 bondscoach van het Caribische eiland, is met Curaçao bezig aan een opmars op het internationale ranglijst. Het land staat op plek 81 van de FIFA-raking en won in 2017 de Caribbean Cup. In 2017 deed Curacao ook voor het eerst mee aan de Gold Cup in de Verenigde Staten.

Bron: De Gelderlander

2 Reacties op “DeGelderlander | Bicentini en Room met Curaçao zeker van de Gold Cup

  1. Stilstaand voetbal tegen Antigua maar toch geloven in een dynamisch optreden tegen landen als Mexico, VS, Trinidad & Tobago. Vandaag is de loting wij zullen het meemaken.,…

  2. Verliezen van een amateurs van Antigua….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *