DeLimburger | Doorbraak moord na undercoveractie

Antillianen Johnny B. (38), Jurunda T. (31) en Sergio K. (36) uit Brunssum, de drie mannen werden maandag gearresteerd

Antillianen Johnny B. (38), Jurunda T. (31) en Sergio K. (36) gearresteerd

De inzet van een undercoveragent zorgde voor een doorbraak in het onderzoek naar de moord op Sven Prins, dat meldt De Limburger.

De undercoveragent infiltreerde in de vriendengroep van de Antillianen Johnny B. (38), Jurunda T. (31) en Sergio K. (36) uit Brunssum, de drie mannen werden maandag gearresteerd. De verdachten verkochten zwaar wapentuig aan de undercoveragent zoals een handgranaat en een mitrailleur. Tevens bekende zij de moord aan de agent.

Sven Prins werd op 25 september 2015 geliquideerd op straat met een salvo van 15 schoten. Volgens de verdachten moest Sven Prins dood “omdat hij wat had geflikt.” Sven Prins zou drugs hebben geript van de verdachten en hebben geschoten op de woning van de vriendin van Juranda T. De verdachten en Sven Prins zouden elkaar al vaker hebben beschoten.

Buiten de moord op Sven Prins worden de Antillianen ook verdacht van wapenhandel. De man uit Amsterdam, die maandag eveneens werd gearresteerd, zit vast voor zijn betrokkenheid bij die handel. Politie en justitie zouden veel bewijs hebben vergaard uit het afluisteren van de Antillianen, hieruit kwam ook naar voren dat de twee, op maandag gearresteerde, Limburgse politiemensen vertrouwelijke informatie lekten.

Drie van de in totaal acht opgepakte verdachten betreffende de moord op Sven Prins, zijn inmiddels weer vrijgelaten.
Het gaat om verdachten die werden gearresteerd nadat er huiszoekingen waren verricht in de woningen van de hoofdverdachten. In totaal hield de politie maandag acht mensen aan voor de moordzaak. De hoofdverdachten zijn drie mannen van 31, 36 en 38 jaar uit Brunssum en een 27-jarige man uit Amsterdam. Tijdens huiszoekingen bij deze hoofdverdachten werden nog eens vier mannen aangehouden. Drie van hen zijn inmiddels vrijgelaten. Een 34-jarige inwoner van Brunssum zit nog wel in de cel.

Buiten de acht verdachten werden ook nog twee politiemedewerkers aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtsmisbruik. Een 50-jarige man, werkzaam in het basisteam Westelijke Mijnstreek en een 25-jarige vrouw van het basisteam Heerlen zijn inmiddels buiten functie gesteld met het voornemen tot schorsing. Beiden is de toegang tot de politiesystemen en politiegebouwen ontzegd. Inmiddels heeft de politie opdracht gegeven voor een intern disciplinair onderzoek. De twee politiemedewerkers werden aangehouden naar aanleiding van concrete aanwijzingen dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht waren gekomen tijdens het onderzoek naar de moord op Sven Prins.

De 30-jarige Sven Prins uit Brunssum werd op 25 september 2015 doodgeschoten bij een schietpartij op de Heerenweg in Heerlen. Hij zat samen met een kennis in zijn auto toen hij vanaf de Torenstraat in Brunssum enkele honderden meters achtervolgd werd door een auto. De achtervolging, waarbij in het wilde weg geschoten is eindigde bij de rotonde Akerstraat/Heerenweg in Heerlen. Sven Prins wist nog uit de auto te ontsnappen waarna de fatale schotenreeks volgde. Veel mensen waren getuigen waaronder bezoekers van een Grieks restaurant.

Bron: Boevennieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *