Demissionaire regering voor PAR niet genoeg

 Door: Redactie

Versgeperst Staten regering PNP PAR NIEUWS Eugene Cleopa emily de jongh elhage demissionair Dean Rozier Curaçao  Emily de Jongh Elhage style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De politieke partij PAR wil de regering definitief naar huis sturen. Dat meldt Radio Hoyer 2. Een demissionaire regering-Schotte is voor de PAR niet genoeg. “Er moet rust in de tent”, aldus PAR-leider Emily de Jongh-Elhage.

Morgen zal de PNP een motie van wantrouwen tegen de demissionaire regering Schotte indienen, zo liet de partij weten. Naar verwachting zal de motie worden aangenomen, aangezien de grootste oppositiepartij PAR, FOL en onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa de motie zullen steunen. De steun van Dean Rozier is nog onduidelijk.

Wraakpoging
Volgens de leider van de gele partij is de regering Schotte demissionair, maar zijn de Staten dat niet. Dit betekent volgens haar dat de Staten de regering definitief kunnen wegsturen. Daarnaast vindt De Jongh-Elhage het gebruik van artikel 53 door de regering, een wraakpoging op de Statenleden Cleopa en Rozier voor het opzeggen van hun steun.

Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met PAR-leider Emily de Jongh-Elhage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *