Derde MD-83 voor DAE

logo-daeWILLEMSTAD — Dutch Antilles Express (DAE) wet-leaset vanaf nu een derde MD-83-toestel van Falcon Air.
Het toestel krijgt registratienummer N307.
Dit is een Amerikaans registratienummer, aangezien Falcon Air het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf van DAE-topman en nieuwe eigenaar Nelson Ramiz is.

Vanaf de eerste week van maart zal het toestel worden ingezet op onder meer de nieuwe bestemming Orlando en later ook Houston.

“Dankzij Falcon is het mogelijk om op nieuwe Noord-Amerikaanse bestemmingen te gaan vliegen, zoals Houston en Orlando, ondanks dat Curaçao degradeerde naar FAA-categorie 2,”

aldus Ramiz.

DAE heeft ook een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met het in Dublin gevestigde Aergo Capital Limited voor de lease van nog twee MD-83-toestellen.

Het interieur van het vliegtuig.

Het interieur van het vliegtuig.

Die komen respectievelijk per 1 mei en 1 juni op Curaçao aan.
De bedoeling is dat deze vanaf de zomer ingezet worden op nieuwe Zuid-Amerikaanse bestemmingen, waaronder Bogotá.
Deze toestellen krijgen wel een Curaçaos PJ-registratienummer en zullen dan ook worden bemand door lokaal personeel. De vliegtuigen zijn nu nog in Dubai voor een complete overhaul ‘zodat ze zo goed als nieuw arriveren’, aldus DAE-woordvoerder Aldrich Hermelijn.
Hij meldt dat de DAE-vloot eind juni negen toestellen zal tellen, waaronder ook een nieuwe ATR.
De problemen die de luchtvaartmaatschappij de laatste tijd had met een aantal defecte toestellen waardoor er veel vertragingen ontstonden, zijn volgens Hermelijn bijna opgelost.

“Het schema wordt denk ik voor 85 procent nageleefd.
We hebben de routes naar Venezuela voor een groot deel ondervangen door een Boeing 737 te leasen van Estelar uit Venezuela.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *