DFT | Banken VS beperken bitcoinbetalingen

Ⓒ BLOOMBERG

Amerikaanse banken beperken de toegang voor klanten tot bitcoins en andere cryptomunten steeds verder. Op Wall Street zijn betalingen met een creditcard bij Citgroup, Bank of America en JPMorgan niet meer mogelijk.

Dat blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg bij de banken. Die noemen als reden voor de blokkade dat de risico’s voor hun klanten te groot zijn. Zij doelden vooral op het verwacht sterke waardeverlies. Zaterdag noteerde de munt nog op $9300, een stijging met 7% net als veel andere crypto’s als ethereum, litecoin en ripple fors terugkwamen, maar zakte afgelopen week naar bijna $8000.

Zorgen

Klanten zouden de creditcardbetalingen niet kunnen terugbetalen als de munten zoals veel economen voorspellen niets meer waard worden.

Dat probleem speelt voor de banken niet met de gewone betaalkaart. In Nederland bestaat voor zover bekend geen verbod. Wel waarschuwen toezichthouders AFM en De Nederlandsche Bank voor de enorme prijsschommelingen.

Banken zijn net als in Nederland beducht om mee te werken aan witwaspraktijken, bitcoins zijn daarvoor in het verleden gebruikt. Verdiensten uit drugs- en wapenhandel zijn via bitcoins in dollars en euro’s uitgekeerd.

Bron; DeFinancieleTelegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *