DH | No Monday off

Zondag Dag van de Vlag | Daily Herald

Although Curaçao’s National Anthem and Flag Day falls on Sunday this year, Monday, July 3, will be a normal work and school day, announced Minister of Culture Marilyn Alcalá-Wallé.

Preparations for the usual official ceremony on July 2 at Plaza Brion are in full swing. She also warned that disciplinary measures exist for violating the protocol and rules regarding proper use of the country’s flag, varying from a month in prison or a fine of 2,500 Antillean guilders to respectively two months or NAf. 5,000.

Bron: Daily Herald

10 Reacties op “DH | No Monday off

 1. Nou Henk ik had altijd al gedacht dat je zowel lichamelijk als mentaal gehandicapt bent. Niet zuren 2 meters meer lopen per dag is goed voor jouw lichaam daar word je sterk van maar jammer genoeg word je niet slimmer.

  Bij Dr Capriles kliniek kunnen ze jou wel helpen om minder te ergeren om niets en te stoppen met het plaatsen van zulke stomme berichten op KKC.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  Henk jongen,
  Op “Insta-dumb” zou jij ABSOLUUT de meeste “likes” krijgen :):):)

 3. Enri zegt: ‘overal waar ik had gewerkt op Nederland warren de allochtonen de harde werkers’

  Ik geloof je helemaal, wanneer je net als je mede eilanders ook in de criminaliteit gewerkt heb in NL.

 4. Henk je doet alsof Hollanders harde werkers zijn maar ik kan je vertellen dat overal waar ik had gewerkt op Nederland warren de allochtonen de harde werkers.
  Hollanders hebben hun portie nicotine en cafeïne om elke half uurtje sommige gaan zelfs een jointje roken.
  Een 8u werkdag voor een Hollander is in totaal zelden 6u als je al hun geouwehoer en gebabbel erbij telt dan komt je zelden op 5u werkdag.

 5. Vanmorgen nog bij de super.

  De parkeerplaats helemaal leeg maar de niet door enige normen en waarden gehinderde Curacaoenaar parkeert dubbel voor de ingang en op gehandicaptenplaatsen, te lui om 25 meter te lopen.

  Echt, met zo’n valk hoef je niet trots te zijn op je vlag.

  Je zou hem eigenlijk halfstok moeten hangen, maar dan is ie binnen 5 minuten gestolen.

 6. Drechi pa bosnan Tur

  @Henk,
  Dank voor de wel erg inspirerende woorden. Ik put er echt kracht om door te gaan uit.
  Wat je doet werkt dus averrechts.
  Als IK er maar trots op ben. Ik heb zelfs Henk daar niet bij nodig.

  Op het gevaar af om niet “on topic” te blijven wil ik je er dunnetjes aan herrineren dat wie zich aan een ander spiegelt zich altijd zacht spiegelt, Henk…..

 7. Nou, DPBT, er is op dit klote eiland erg weinig om trots op te zijn. Een bevolking zo lui als het achterste eind van een varken en met een zeer criminele inslag.

  Criminaliteit is jullie belangrijkste exportprodukt (vraag het eens in Dusseldorf) en wordt massaal gedoogd (15,000 MFK stemmen).

  Maar wees jij gerust trots op je vlag, notoire domoor.

 8. Abraham Mokkel

  @ WTF, heeft Rene verkeerd gezegt, ik lees hier geen rasistische woorden van Rene, Je ben echt rijp voor Zon en Schild afd: zwaar gestoorden, Je vriend Gerrit de Raaf gaat daar ook heen na een maand of drie SDDK verblijf, misschien kan je daar samen met hem gaan damen en elkaar de hersens in slaan met het vlaggetje van Curacrim. Trouwens is de vlaggetjes fabriek faillit !, aangezien ik geen auto met vlaggetje zie, ja af en toe een vergeten PAR , MAN, PIN vlaggetje, ja die vlaggetjes van die grote overwinnaars van de verkiezingen.

 9. Drechi pa bosnan Tur

  Werkelijk heel erg toepasselijk, Rene.
  WTF heeft het een met het ander te maken?
  “De Neus” heeft toch ook het een en ander op zijn kerfstok, maar ik ervaar over hem niets anders dan een oorverdovende stilte bij jou.
  Jij persoonlijk, en met jou nog een paar rasisten hier, zouden de viering van het ontstaan van de Friesche Vlag nog meer waarderen dan de viering van de Curacaose vlag.
  Maar ja, het mag, dus waarom zou je zo’n respektloze uitlating niet doen?

 10. Je kunt ongestraft kilos coke smokkelen (Brian Mariano) maar kom niet aan de vlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *