Discriminatie gepensioneerden

bejaardenWillemstad – ,,Gepensioneerden worden systematisch in de nieuwe basisverzekering gediscrimineerd”, zo stelt parlementariër Omayra Leeflang van oppositiepartij PAR in een brief aan minister Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur.

De discriminatie blijkt volgens Leeflang uit de formulering van degenen die vrijgesteld zijn van de basisverzekering.
De formulering luidt:

,,Zij die werkzaam zijn bij een hier te lande gevestigd bedrijf.”

Door gebruik van het woord ‘werkzaam’ worden volgens Leeflang de gepensioneerden gediscrimineerd terwijl zij dezelfde ziektekostenverzekering hebben.
De ambtenaar valt door toedoen van de regering tijdelijk niet onder de ziektekostenverzekering.
Maar de gepensioneerde ambtenaar die onder het FZOG valt, is niet vrij gesteld van de basisverzekering ziektekosten.
De gepensioneerde ambtenaar wordt als een post-actieve ambtenaar gezien.
Volgens een van de artikelen van het Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (GOA) was er vooraf ook met die groep overleg vereist voordat er een besluit genomen zou worden dat betrekking heeft op hun rechten.

Gepensioneerden zijn uitgesloten van tandartskosten en de kosten voor de aanschaf van een bril, terwijl ze bij de particuliere verzekering geen aanvullende verzekering kunnen afsluiten op grond van hun leeftijd.

,,De gepensioneerden worden wederom gediscrimineerd en zal deze kosten uit eigen zak moeten betalen.”

Het PAR-Statenlid vraagt in de brief aan de minister of hij zich bewust is van de systematische discriminatie van de gepensioneerden in de basisverzekering.
De parlementariër wil ook van de bewindsman weten of hij bereid is in dialoog met de gepensioneerden te treden over de onderdelen in de basisverzekering waarover zij zich zorgen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *