DM | Derde Chinese vliegtuig met hulp aangekomen in Venezuela

Chinese vliegtuig met humanitaire hulp aangekomen | AP

In Venezuela is donderdag een derde Chinese vliegtuig met humanitaire hulp aangekomen. Dat heeft de regering in Caracas aangekondigd. Het vliegtuig heeft aan boord 64 ton medicijnen en andere medische benodigdheden. Dat materiaal is bestemd voor de Venezolaanse openbare ziekenhuizen.

Door de zware economische crisis waarin het land zich bevindt, is er onder meer een ernstig tekort aan medische hulp.

Op 29 maart kwam een eerste vliegtuig aan uit China, met 65 ton humanitaire hulp aan boord. Maandag volgde een tweede, met voor 71 ton aan materiaal. Binnen de twee weken volgt nog een vierde vlucht.

Het conflict tussen president Nicolas Maduro en oppositieleider Juan Guaido, de voorzitter van het parlement die zichzelf in januari uitriep tot interimpresident, draait ook om de humanitaire hulp. In februari probeerde Guaido een hulpkonvooi uit de Verenigde Staten te laten aankomen in Venezuela, maar Maduro weigerde dat konvooi de toegang. Hij meende dat dit een manier was om een militaire interventie voor te bereiden.

Rusland, dat ook de zijde kiest van Maduro in de crisis, stuur eveneens humanitaire hulp. Zij zijn in maart begonnen met het sturen van graan en medicijnen.

Bron: De Morgen

2 Reacties op “DM | Derde Chinese vliegtuig met hulp aangekomen in Venezuela

  1. Daan Banaan

    In Venezuela noemt men traangas medicijn.

  2. De Rechtsstaat

    Nou, wat zal onze leider, Donald Trump, hierover zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *