DMO handelt tegen bestaande regelgeving

Archief foto

Archief foto

WILLEMSTAD — Minister Earl Balborda (Verkeer & Vervoer, PNP) had geen afspraak met de Downtown Management Organisation (DMO) vandaag om te vergaderen over de confrontatie tussen DMO en de taxichauffeurs over het vervoeren van toeristen met een gratis shuttlebus. De minister stelt dat DMO tegen de bestaande regelgeving over personenvervoer heeft gehandeld.

“Ik had geen afspraak met DMO en kon deze dus ook niet hebben afgezegd”

, aldus Balborda.
Hij reageert op verklaringen van DMO-directeur Raygen Zuiverloon in verschillende ochtendkranten.
Hij kan alleen maar gissen dat de DMO-directeur onder druk zou staan van de winkeleigenaren in Punda omdat volgens hen er minder bezoekers Punda aandoen.
Maar dit vindt de minister ook raar want CTB-cijfers tonen juist een groei in het aantal toeristen aan.

Zuiverloon volhardt in zijn mening dat een vergadering met de minister gewenst is.
Na de blokkade van de DMO-shuttlebus met toeristen aan boord door de taxichauffeurs afgelopen dinsdag op Bapor Kibrá kwam de wens naar voren van zowel DMO als de taxichauffeurvereniging TSA om de minister hierover te spreken.
Donderdagochtend werd geprikt als mogelijk moment om te vergaderen.

“Gistermiddag hebben we contact opgenomen met het kantoor van de minister. Een van zijn medewerkers gaf aan dat de minister eerst juridisch advies wil inwinnen. Op dat moment hebben DMO en TSA besloten dat het geen zin had om vanochtend te vergaderen”

, aldus Zuiverloon.

Ondanks dat de wens om te vergaderen vanochtend niet in vervulling ging is het, aldus de DMO-directeur, nog steeds gewenst om met de eindverantwoordelijke voor openbaar vervoer te spreken.

“Het vervoer van toeristen is niet goed geregeld.
De beslissing om met een shuttle-dienst te beginnen was misschien de druppel die de emmer deed overlopen.”

Maar er zijn nog tal van andere zaken met betrekking tot het toerisme en winkelen in Punda die aangepakt moeten worden, zegt Zuiverloon.

“De situatie met parkeergelegenheden in de stad, de tweede megapier, verlaging van de subsidie aan de CTB zijn een paar van de zaken die we willen aankaarten.”

Over de inzet van een gratis shuttle-bus door DMO is de minister kort en resoluut.

“DMO kan niet zomaar een reguliere dienst op bepaalde plekken op het eiland opzetten.
Dit is tegen de bestaande regelgeving.
DMO heeft hieromtrent de taxi’s tegenover zich gekregen maar het hadden net zo goed de kleine bussen en zelfs het Autobusbedrijf Curaçao kunnen zijn.”

De minister zei dat Rignald Cristina van openbaar vervoer de situatie haarfijn heeft uitgelegd op de televisie en dat Openbaar Vervoer deze kwestie verder zal afhandelen met DMO.
Ook het tourbusbedrijf dat voor DMO het vervoer van toeristen verzorgd is volgens de minister tegen zijn vergunning als tourwagenoperator in aan het handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *