DMO: Taxi’s te duur

taxiWILLEMSTAD — De tarieven van taxichauffeurs zijn naar de mening van de Downtown Management Organization (DMO) veel te hoog.
Dat is een van de redenen waarom Punda nog niet optimaal bereikbaar is voor toeristen, zo meldt de winkeliersorganisatie in een persbericht.

“De taxichauffeur kan voor een rit vragen wat hij wil.
De tarieven liggen naar onze mening veel te hoog.
Om naar onze binnenstad te komen moet een toerist vanuit Jan Thiel minimaal 70 gulden betalen, heen en weer.
Voor dat bedrag kun je een auto huren.
Door de actie van de taxichauffeurs wordt verhinderd dat Punda beter en goedkoper bereikbaar wordt.”

DMO startte afgelopen maandag met een gratis shuttle voor toeristen die verblijven in hotels en resorts in Jan Thiel en Bapor Kibrá, maar die verbinding is tot nader order stopgezet. Taxichauffeurs blokkeerden de shuttlebus dinsdag omdat ze dit als broodroof zien en bovendien zou het illegaal zijn.
Ook minister Balborda liet gisteren aan deze krant weten dat DMO niet zomaar een reguliere dienst kan opzetten op bepaalde plekken op het eiland. Maar DMO is het daar niet mee eens.

“Volgens de wet heb je een vergunning nodig als je er een bedrijf van maakt om tegen vergoeding personen te vervoeren.
DMO vraagt geen vergoeding voor het vervoer met de ‘Punda Tourist Shuttle’ en heeft dus ook geen vergunning nodig om deze service aan te bieden.
Dit is in een meeting op 29 november 2012 door de heer Christina van Publiek Transport bevestigd: als de toerist niet hoeft te betalen, is er geen vergunning nodig.
Ook onze juridisch adviseur heeft dit bevestigd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *