Documentaire over Nelson Mandela

WILLEMSTAD — Nelson Mandela is niet meer. De grote voorvechter van gelijke rechten voor alle Zuid-Afrikaners en afschaffing van de ‘apartheid’ is op 5 december overleden. Om hem te herdenken organiseert ‘World Music on Big Screen’ zondag een speciale voorstelling van de film ‘Amandla!: A Revolution in Four-Part Harmony’, een documentaire uit 2002 van Lee Hirsch.

Advertentie

Filmposter van Amandla!

Filmposter van Amandla!

Amandla is het Xhosa-woord voor ‘kracht/ macht’. De film vertelt het verhaal van de strijd tegen de apartheid en de rol van de muziek hierin.
Meer dan 40 jaar werd er gestreden voor gelijkheid en vrijheid voor de gekleurde mensen in Zuid-Afrika. De kracht van de muziek bleek van beslissende waarde voor deze strijd.
Vooral onder de gekleurde bevolking van Zuid-Afrika zelf, maar ook bij de internationale strijd van musici overal in de wereld tegen de apartheid.
De film toont beelden van deze strijd en van de geweldige impact van de muziek op het moreel van de gediscrimineerde mensen.
Artiesten als Hugh Masekela, Abdullah Ibrahim en Miriam Makeba komen aan het woord en zijn te beluisteren. Een ontroerende film.
Regisseur Lee Hirsch is een Amerikaanse filmmaker uit New York. ‘Amandla!’ was zijn debuutfilm in 2002. De film kreeg de publieksprijs op het Sundance Film Festival en een Emmy Award. De film duurt 103 minuten en is Engels ondertiteld. Na afloop van de vertoning zal Maria Liberia-Peters, ex-minister-president van de Nederlandse Antillen, herinneringen ophalen aan haar Documentaire over Nelson Mandela

‘Amandla!: A Revolution in Four-Part Harmony’ is zondag 22 december te zien om 17.00 uur in Teatro Luna Blou. Entree kost 13,50 gulden.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *